ESGLÉSIA CATALUNYA 
Càritas posa en marxa el projecte pilot “Feu enrenou”
Es tracta del primer campament interdiocesà per a joves a Espanya
Redacció 26/07/2019

Les Càrites diocesanes d’Àvila, Albacete, Barcelona, Cartagena, Múrcia, Oviedo i Santiago de Compostel·la han sumat forces per posar en marxa el projecte “Feu enrenou”. És una iniciativa pionera de campaments que tindrà lloc del 29 de juliol al 3 d’agost a Barcelona.

Aquest campament interdiocesà està pensat per a un màxim de 60 adolescents i joves provinents dels diferents programes d’infància, adolescència i família, així com a joves dels programes de voluntariat jove, amb edats entre els 14 i els 20 anys.

Aquest projecte pilot es desenvoluparà, inicialment, durant dos anys i en dues zones geogràfiques diferents, i comptarà amb el suport i seguiment d’un equip de tècnics i voluntaris de les Càritas diocesanes.

El primer intercanvi jove es farà a Barcelona, que ofereix zona de costa i platja i nombroses possibilitats per gaudir de les ofertes culturals i d’oci de la ciutat.

Les activitats del campament se situaran a la Barceloneta, on es troba el Centre d’Activitats de la Barceloneta de Càritas i que acollirà l’intercanvi jove de Càritas espanyola i el que facilitarà  l’allotjament i la resta de necessitats del projecte.

Aquesta experiència pionera vol facilitar als joves de famílies en situació de vulnerabilitat noves propostes d’aprenentatge basades en l’intercanvi territorial, cultural i d’experiències amb altres grups de joves del territori espanyol.

Les activitats que s’han programat tenen l’objectiu de fomentar entre els joves la seva iniciativa personal i social amb uns processos de participació i autogestió d'acorda amb cada edat.

Segons una de les expertes de Càritas espanyola que ha posat en marxa el projecte, Carmen García, “és fonamental el treball d’orientació activa dels adolescents i joves cap a un ús propi i organitzat del temps lliure, que els ajuda a discernir entre l’oci passiu i l’actiu, a sentir-se motivats cap a reptes i aprenentatges aliens als riscos de conductes i consums perjudicials, i fomentar la seva autonomia en les decisions, els gustos i la capacitat d’assolir noves metes”.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET