El P. Gadea amb Javier Menéndez-Ros
ESGLÉSIA MÓN 
L’Església a Nicaragua demana suport per superar la crisi sociopolítica
Ajuda a l’Església Necessitada engega una campanya per al país centreamericà
ACN-Espanya 17/09/2019

La fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada ha posat en marxa una campanya per ajudar l’Església a Nicaragua, que pateix les conseqüències de la crisi política i social que viu el país des d’abril del 2018.

El sacerdot nicaragüenc Cristóbal Gadea, rector de la Immaculada Concepció a Wiwilí, prop de la frontera amb Hondures, és l’encarregat de presentar aquesta campanya. Com ell, molts membres de l’Església treballen per donar suport als més necessitats per la crisi i gràcies a la seva tasca, la violència no augmenta.

És l’hora de treballar pel bé comú, sense distinció”, afirma el sacerdot, “volem respecte i poder entendre’ns mútuament. L’Església ha de facilitar la trobada amb tothom. La nostra tasca ara després de la crisi és convidar a perdonar-nos i a construir el bé comú”.

De la seva banda, el director d’Ajuda a l’Església Necessitada Espanya, Javier Menéndez Ros, ha assenyalat que “els bisbes ens han demanat ajuda i els hem de donar suport per posar dempeus el país”.

Durant aquest temps, l’Església ha Nicaragua ha patit molt, comenta Menéndez-Ros, “anar a missa o a  una reunió setmanal podria suposar-te jugar-t’hi la vida. En algun cas els militars han entrat a les misses i han disparat a matar”.

La crisi del país ha deixat uns 300 morts en manifestacions, a mans de la policia i dels grups parapolicials. Segons organismes internacionals, hi ha prop de 600 empresonats per les protestes.

L’Església catòlica és un agent de diàleg i de pau, però el clima d’inseguretat i violència ha provocat que molts bisbes, sacerdots, religioses i laics hagin estat amenaçats i atacats. Segons Menéndez-Ros, “l’Església a Nicaragua mai no ha liderat una protesta política, des del primer dia de les manifestacions, només va sortir a acompanyar el poble, va ser al carrer per evitar danys majors”.

Ajuda a l’Església Necessitada fa dècades que dona suport a Nicaragua en la seva tasca pastoral i evangelitzador. El 2018 va ajudar-la amb prop de 170.000 euros. En els darrers mesos, la fundació dona suport a fins a 17 projectes de construcció i reconstrucció d’esglésies, convents i centres parroquials per un total de 256.000.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET