Germandat Nostra Senyora del Rocío de la Comarca del Garraf
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Peregrinació Rociera a Montserrat
El cardenal Omella presidirà la missa en la trobada organitzada pel Consell General de Germandats i Confraries i la Fundació Andacat
Redacció 19/09/2019

El Consell General de Germandats i Confraries de Barcelona i la Fundació Andacat han organitzat una gran trobada a Montserrat amb un fort accent rociero. Les quatre Germandats Rocieras de Catalunya que anualment peregrinen els dilluns de Pentecosta al Rocío (Huelva) seran homenatjades en aquesta trobada que coincideix amb el 20è aniversari del Consell General de Germandats i Confraries. Les quatres germandats homenatjades són les filials Nuestra Señora del Rocío de Barcelona, Cornellà de Llobregat, Sabadell i Comarca del Garraf. A la trobada hi assistirà la Germandat matriu d’Almonte, representada pel seu president, el coro rociero i l’Escola de Tamborileros d’Almonte.

El centre de la trobada serà la missa rociera presidida per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella. A més, la Fundació Andacat ha impulsat una acció de col·laboració amb Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat per ajudar en la seva tasca d'assistir les persones en risc de pobresa i exclusió social.

Segons el president de la Fndació Andacat, Paco Flores, “amb aquest acte es reconeix la importància que té en tots els àmbits aquesta peregrinació on la fe i la tradició es donen de la mà, al mateix temps que també es reconeix el treball i la complexitat que suposa per a aquestes germandats que no faltin a la seva cita anual, des de Catalunya”.

Per a Flores, “és important posar en comú i promocionar les tradicions típiques de dos pobles agermanats i de duess patrones com és la Moreneta a Catalunya i la Verge del Rocío a Almonte”.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET