RÀDIO ESTEL 
Jordi Vilaseca (pres de Torà): “Em van detenir al mig d'una carretera i vaig desaparèixer durant dos dies”
Després de les set detencions dilluns a Catalunya per part de la Guàrdia Civil en l'operació Judes, avui al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem recordat el cas Torà, 12 anys després, amb Jordi Vilaseca, un dels presos del municipi de la Segarra.
 27/09/2019


Jordi Vilaseca va ser detingut el dia 1 d'abril del 2003, unes detencions que van continuar tres dies després, amb la detenció de dos joves més. Se'ls acusava d'haver participat en diversos atacs contra entitats bancàries i una seu de Retevisión. Segons Vilaseca: “Em van detenir al mig d'una carretera, van aparèixer quatre persones encaputxades, sense comunicar-ho a ningú i vaig desaparèixer durant dos dies”. Jordi Vilaseca també ha explicat com va anar el seu interrogatori: “El jutge que em va interrogar, en negar-me a declarar, em va etzibar: “Doncs, quinze anys i cap a dins.” 

Els detinguts van denunciar haver estat sotmesos a sistemes de tortura per part dels agents que els van detenir a l'empara de la llei "antiterrorista" (Mossos d'Esquadra i Brigada de la policia estatal), i d'haver-los administrat substàncies de manera il·legal per obtenir-ne les confessions.

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET