ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Agustí Codinach
L'Ateneu Universitari Sant Pacià inicia el curs 2019-2020
La institució, que articula fins a dotze institucions eclesiàstiques, continua el procés de refermament de les seves estructures internes després de quatre cursos acadèmics de funcionament
Redacció 02/10/2019

Aquest dimarts 2 d'octubre, l'Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) ha donat el tret de sortida al que serà el seu quart curs acadèmic des de la seva fundació l'any 2015. L'acte, que ha començat a la capella del Seminari Conciliar de Barcelona amb una eucaristia presidida per l'arquebisbe de Tarragona i antic degà de la Facultat de Teologia Joan Planellas, ha comptat amb la lliçó inaugural impartida pel Dr. Albert Viciano, que a l'Aula magna del Seminari i davant totes les autoritats acadèmiques ha reflexionat en torn del "debat teològic en la crisi iconoclasta dels segles VIII i IX a l'Imperi Bizantí".

Prèviament a la lliçó del Dr. Albert Viciano, el rector de l'AUSP, Dr. Armand Puig, ha volgut remarcar el procés continu de refermament de les estructures internes de la institució, de la qual ha explicat que quatre cursos acadèmics després continua la seva projecció cap enfora: "Som una institució eclesiàstica, però no clerical, sinó profundament eclesial, que té la tasca de formar intel·lectualment els futurs pastors del poble de Déu i altres agents i treballadors dels diversos camps pastorals."

Com ha exposat el mateix rector de l'Ateneu, aquest curs 2019-2020 l'AUSP comptarà amb un total de 2.500 alumnes, que estan repartits en les dotze institucions eclesiàstiques que articula: "L'Ateneu és com un gran paraigua acadèmic que aixopluga fins a dotze realitats: tres facultats, un centre afiliat i vuit instituts".


Congrés Internacional per analitzar les línies majors del pontificat del papa Francesc

Aprofitant la presentació del nou curs, el Dr. Armand Puig ha anunciat també la celebració a l'Ateneu, els propers dies 12, 13 i 14 de novembre, un Congrés Internacional sobre el papa Francesc, que es farà amb l'objectiu de "verificar com en les diverses àrees del seu magisteri, el Papa agermana teologia pastoral, pensament i acció, reflexió i vida".  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET