ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Bisbat Girona
“Com a cristians podem demanar l’alliberament dels dirigents polítics i líders socials”
El bisbe Francesc Pardo centra l’homilia de Sant Narcís en l’experiència alliberadora
Carme Munté Margalef 30/10/2019

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha centrat l’homilia de la missa major de Sant Narcís en l’experiència alliberadora. A partir de l’evangeli del dia i de la llegenda de sant Narcís, amb les mosques alliberadores, Mons. Pardo ha afirmat que “ser alliberat és l’experiència fonamental de l’amor de Déu”. En aquest sentit, a l’hora de donar concreció a la seva tesi, ha recordat que “com a cristians també podem demanar que l’alliberament s’ofereixi als dirigents polítics i líders socials condemnats amb penes de presó i d’inhabilitació”.

Com van fer els bisbes de la Tarraconense en la nota publicada el 14 d’octubre, quan es va comunicar la sentència del procés, el bisbe de Girona també ha apel·lat a la misericòrdia. Ha dit que “la misericòrdia no va contra la justícia, sinó que la perfecciona, la humanitza i és la màxima expressió de la saviesa”. “I ara la misericòrdia té noms: mesures de llibertat, capacitat de perdó, necessitat de diàleg, afermar la convivència”, ha afegit Mons. Pardo.

Però el bisbe de Girona també ha esmentat molts altres mals dels quals ens cal ser alliberats. Per exemple: de pensar només en els béns materials com a única finalitat de la vida oblidant els béns de l’esperit, de no respectar els drets humans i de cercar la solució dels problemes per mitjà de la violència, o dels nostres prejudicis en relació amb els qui són diferents, els immigrants, els forasters.

La missa amb motiu de sant Narcís, patró de la diòcesi i la ciutat de Girona, s’ha celebrat el 29 d’octubre a la basílica de Sant Feliu. Ha estat presidida pel bisbe Francesc Pardo i concelebrada pel bisbe emèrit, Carles Soler, així com per nombrosos preveres i diaques. Acabada la solemne missa major ha tingut lloc la veneració de la tomba i la relíquia de sant Narcís, així com la recollida del tradicional cotó beneït.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET