CULTURA 
Arriba la XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya
L'edició d'aquest any incorpora projeccions de pel·lícules en centres educatius de justícia juvenil i activitats en instituts per apropar-se als joves
Redacció 07/11/2019

Del 15 al 30 de novembre se celebrarà a Catalunya la XVI Mostra de Cinema Espiritual, un esdeveniment cinematogràfic que posa en valor la presència de l'espiritual en la cultura audiovisual mitjançant la projecció de pel·lícules a diversos punts del nostre territori. Organitzada per la Direcció General d'Afers Religiosos, aquest any l'edició compta amb un cartell de 24 pel·lícules, totes centrades en temes com la diversitat religiosa, espiritual i cultural de la societat.

Una de les característiques de la Mostra d'aquest any és l'objectiu que s'ha marcat per arribar a un públic més jove. Per fer-ho, en quatre dels set centres educatius de justícia juvenil de Catalunya s'hi projectarà el film Déu meu, però què t'hem fet?, de Philippe de Chauveron. D'altra banda, l'escriptor Màrius Serra portarà el joc La paraula s'agrada als instituts barcelonins Flos i Calcat i als Jesuïtes de Casp, una activitat que fins ara s'havia fet només amb públic adult i que el 22 i el 26 de novembre també la podran gaudir els alumnes d'aquests centres.

La Mostra de Cinema Espiritual, també a les presons
A més de mostrar un clar afany d'apropar-se al públic més juvenil, en aquesta edició la Mostra de Cinema Espiritual buscarà aproximar-se als centres penitenciaris que hi ha a Catalunya. En tots ells s'hi projectarà The healer, una pel·lícula de Paco Arango triada especialment per al col·lectiu d'interns, que es presenta com una ocasió per treballar els valors i orientar-los a la reflexió.
El programa complet de la XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya es pot consultar a la web cinemaespiritual.gencat.cat.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET