ACCIÓ SOCIAL 
El Gran Recapte d'Aliments 2019, una oportunitat d'or per ajudar als més necessitats
Els Bancs d'Aliments de Catalunya fan una crida a la ciutadania perquè hi col·labori fent donacions d'aliments bàsics o amb el voluntaritat
Macià Grau 18/11/2019

Un any més, amb l'objectiu de recollir aliments bàsics i oferir-los a les persones en situació de vulnerabilitat, els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya organitzen simultàniament el Gran Recapte d'Aliments, que se celebrarà els dies 22 i 23 de novembre. Aquesta iniciativa, que permet aprovisionar els magatzems dels Bancs d'Aliments que distribueixen al llarg del curs, arriba aquest any a la seva 11ena edició, en la qual s'intentarà superar la xifra dels 4.452.000 quilos d'aliments recaptats el 2018.

Per fer-ho possible, els organitzadors del Gran Recapte han fet una crida al voluntariat, ja que a més de les donacions és molt important que hi hagi prou persones per abastir els 3.000 punts de recollida que hi haurà distribuïts per tot el territori. En total, es necessiten un mínim de 27.000 persones per fer-ho possible, de les quals fins al moment se n'han inscrit un 68%. Les inscripcions es poden fer a la web granrecapte.com, on els interessats també hi poden trobar tota la informació i les xifres relacionades amb el Gran Recapte 2019.

Una campanya per sensibilitzar la població
A banda d'aconseguir les donacions d'aliments bàsics (fonamentalment de llarga durada com l'oli, conserves i llet), el Gran Recapte és també una oportunitat d'or per ajudar a la sensibilització de la població de Catalunya perquè, com ha explicat l'organització en un comunicat, vegi que "en el nostre propi entorn hi ha una important bossa de pobresa cronificada". És per això que tot i que la campanya duri només dos dies, els Bancs d'Aliments de Catalunya han recordat que durant tot l'any la ciutadania també pot col·laborar amb els diversos programes de reaprofitament alimentari que ajuden més de 195.000 persones cada any.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET