Francesc beneeix una creu on hi ha col·locada una armilla salvavides
VATICÀ 
Papa Francesc: “Tots som responsables de la vida del nostre proïsme”
El Pontífex rep un grup de refugiats provinent de Lesbos
Redacció 20/12/2019

Hem d’ajudar i salvar, perquè tots som responsables de la vida del nostre proïsme, i el Senyor ens demanarà que en rendim comptes en el dia del judici.” Són paraules del papa Francesc en la rebuda a un grup de refugiats arribats de Lesbos, gràcies als corredors humanitaris.

El primer que ha fet el Papa ha estat mostrar-los una armilla salvavides, la segona que rep com a regal per part d’un grup de socorristes.

El Pontífex ha recordat que és una injustícia que homes i dones hagin d’abandonar la seva terra i jugar-se la vida, patir abusos o acabar en un camp de refugiats o en centres de detenció.

Com podem deixar d’escoltar el crit desesperat de tants germans i germanes que prefereixen enfrontar-se a un mar tempestuós abans que morir lentament en els camps de detenció libis, llocs de tortura i esclavatge innoble”, s’ha preguntat el Papa.

I ha continuat qüestionant-se: “Com podem romandre indiferents davant dels abusos i la violència dels que són víctimes innocents, deixant-los a mercè de traficants sense escrúpols?”

Per això Francesc ha lloat el compromís de tantes persones que no són indiferents a aquest drama migratori i ha recordat: “El problema no es resol bloquejant els vaixells. Hem de comprometre’ns seriosament a buidar els camps de detenció a Líbia, avaluant i aplicant totes les solucions possibles.”

El Pontífex també ha fet una crida per denunciar i perseguir els traficants d’éssers humans, “sense por de revelar connivències i complicitats amb les institucions. Els interessos econòmics han de deixar-se de banda perquè la persona, cada persona, la vida i dignitat de la qual són precioses als ulls de Déu, sigui el centre”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET