VATICÀ 
Francesc posa el nou any sota la custodia de la Mare de Déu
El Papa defensa la dignitat de la dona en la solemnitat de Santa Maria
AICA 02/01/2020

En la primera missa de l’any 2020, solemnitat de Santa Maria, Mare de Déu, el papa Francesc va convidar els fidels a preguntar-se: "Sé mirar les persones amb el cor? M’importa la gent amb qui visc? Tinc el Senyor al centre del meu cor?" I va assegurar que si volem un món millor, cal construir una casa de pau i no un pati de batalla, i que ens importi la dignitat de tota dona.

Francesc va subratllar que l’1 de gener celebrem "les esponsalles entre Déu i l’home, inaugurades al ventre d’una dona" i que el Fill de Déu va venir al món, "nascut de dona (...). El renaixement de la humanitat va començar amb la dona". Per això, el Papa va recordar que "les dones són font de vida. Tot i això, contínuament són ofeses, colpejades, violades, induïdes a prostituir-se i a eliminar la vida que porten al ventre". En aquest sentit, va denunciar que tota violència contra la dona "és una profanació de Déu, nascut d’una dona" i que el tracte a les dones "medeix el nostre el nostre nivell d’humanitat".

El Papa va destacar que Maria conservava totes les coses que passaven al seu cor, on les meditava: "L’alegria pel naixement de Jesús i la tristesa per l’hospitalitat negada a Betlem; l’amor de Josep i la sorpresa dels pastors; les promeses i les incerteses del futur. Tot s’ho prenia seriosament i tot ho posava en un lloc al seu cor, fins i tot l’adversitat. Perquè al seu cor arreglava cada cosa amb amor i ho confiava tot a Déu."

L’1 de gener també se celebrava la Jornada Mundial per la Pau. En aquest sentit, el Pontífex deia que "només si la vida és important per a nosaltres sabrem com cuidar-la i superar la indiferència que ens envolta".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET