ESGLÉSIA CATALUNYA 
La catedral de Tortosa finalitza la restauració del retaule barroc de Santa Anna
Es col·locarà en el seu emplaçament original durant el primer trimestre del 2020
Redacció 10/01/2020

Després gairebé un any, aquest primer trimestre del 2020 la catedral de Tortosa tornarà a lluir el retaule barroc de Santa Anna. Així ho ha manifestat el Capítol de la Catedral, que juntament amb el bisbat de Tortosa va promoure la restauració de les 56 peces que formen part del retaule que va fer l'any 1728 l'escultor Isidre Espinalt i Serra-rica.

La intervenció, dirigida pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), es va dur a terme després que els experts detectessin un alt risc de col·lapse en un dels laterals de la peça, que posava en perill la integritat del retaule i dels mateixos fidels.

Per reparar aquesta deficiència, els restauradors han treballat durant dotze mesos a les instal·lacions del CRBMC de Valldoreix, on han desmuntat les 56 peces del retaule una per una per estabilitzar-les i per retirar els estrats de brutícia que amagaven els colors i la brillantor de la dauradura originals.
Un cop acabats els treballs, ara només queda l'última fase d'intervenció, que no és altra que la col·locació del retaule en el seu emplaçament original. Com ha explicat el Capítol, aquesta fase es portarà a terme durant el primer trimestre del 2020.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET