ARQUEBISBAT DE BARCELONA 
Els monuments eclesiàstics, els més visitats de Barcelona
Un informe de l'Observatori del Turisme mostra que el patrimoni eclesiàstic és el pol turístic més important de la ciutat
Redacció 21/01/2020

El patrimoni eclesiàstic és el pol turístic més visitat de Barcelona. Així ho ha explicat l'arquebisbat de Barcelona en un comunicat on exposa les dades del darrer informe de l'Observatori del Turisme de la ciutat, que mostra que "1 de cada 3 turistes que visiten els monuments i llocs d'interès de Barcelona opten pel patrimoni eclesiàstic de la ciutat". En total, més de 25 milions de persones visiten els monuments de l'església de la ciutat cada any, essent la basílica de la Sagrada Família la principal atracció, amb gairebé 5 milions de visites a l'any.

Mn. Josep Maria Turull, director del Secretariat de Turisme, Peregrinacions i Santuaris de l'arquebisbat de Barcelona, ha valorat molt positivament aquest informe, i ha destacat la importància història de la fe en la construcció de tot el patrimoni: "La ciutat ofereix als visitants els grans edificis que la fe del poble ha bastit al llarg dels segles. En ells, a més de la vessant d'una excel·lent expressió artística, hi descobreixen la capacitat mobilitzadora i aglutinadora del poble de Déu, i la seva profunditat, i troben en aquests temples un espai intens de pau i pregària".

Pel que fa als beneficis econòmics que suposen rebre aquest nombre tan elevat de visites, el mateix Mn. Turull ha recordat que és precisament gràcies a aquestes aportacions que l'Església pot mantenir en bon estat tots els monuments: "Oferir als fidels i als visitants aquest patrimoni comporta un gran esforç econòmic que, en gran part, és possible gràcies a les aportacions dels mateixos turistes, que ajuden així a sostenir-lo".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET