ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Agustí Codinach
Festa de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i escriptors
Els bisbats catalans organitzen diverses activitats per celebrar la festivitat
Redacció 23/01/2020

Aquest divendres, 24 de gener, és la festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i escriptors. Per tal de celebrar-ho, els bisbats catalans han organitzat una sèrie d'activitats que tenen l'objectiu de commemorar la festa i homenatjar la tasca de tots aquells que utilitzen, com va fer el mateix sant Francesc, els meus dots de comunicació per mantenir informada la societat.

Arquebisbat de Barcelona
En el cas de Barcelona, els actes commemoratius començaran a les 13.15 a la parròquia de sant Francesc de Sales (P. de Sant Joan, núm 90), on l'arqueisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, presidirà la tradicional missa en honor al patró dels periodistes. Durant l'acte litúrgic, a més de celebrar-hi el sagrament de l'eucaristia, també s'hi encomanaran a Déu les ànimes dels periodistes col·legiats que ens han deixat durant l'últim any.

Bisbat de Girona
A Girona s'han organitzat dos actes amb motiu de l'ocasió, que començaran a les 9.15 amb una missa en honor al sant a la capella conventual de la catedral de Girona. L'eucaristia estarà presidida pel bisbe Francesc Pardo, i anirà seguida seguida d'un esmorzar informal per a periodistes al Bau Bar, situat a la planta baixa del Col·legi d'Arquitectes, a pocs metres de la catedral.

Arquebisbat de Tarragona
L'arquebisbat de Tarragona commemorarà aquesta festivitat a la catedral de Tarragona, on a les 9.15 se celebrarà una eucaristia presidida per l'arquebisbe Joan Planellas. Seguidament, a les 10.45, està prevista una visita guiada a la seu de l'Arxiu Històric de l'Arxidiòcesi de Tarragona (c/ de Sant Pau, 2) amb motiu de la celebració del seu centenari. La visita anirà a càrrec del seu director, Mn. Manuel Fuentes, i també comptarà amb la presència de Mns. Joan Planellas, amb el qual l'arquebisbat ha anunciat que s'hi podrà mantenir una estona de conversa.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET