Montserrat Coll i Aureli Ortín, durant la presentació a Tarragona
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Joan Boronat
Presentació del llibre «Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense»
El volum recull les reflexions d'un bon nombre de membres conciliars
Joan Boronat 24/01/2020

En el 25è aniversari de l'inici del Concili Provincial Tarraconense, el 23 de gener al vespre al Museu Bíblic Tarraconense, ubicat a la Casa dels Concili de Tarragona, es va presentar el volum Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense. Amb fidelitat i amb llibertat (Claret). Els coordinadors del llibre, Montserrat Coll i Aureli Ortín, han preguntat als membres conciliars com van viure aquell esdeveniment, què falta per a la seva recepció completa i què suggereixen per al futur de l’Església a Catalunya.


Com va significar Montserrat Coll en la presentació, «es recullen les respostes de la meitat dels membres conciliars aleshores vius, 67, que formen el cos del llibre». Com a punts de coincidència destaca «l’esforç coordinat de les diòcesis per aplicar el Concili Vaticà II; la convergència a favor dels més pobres i marginats; i el marc de pregària i de fe». En l’aspecte negatiu es reconeix «no haver aplicat prou les resolucions», entre elles la solució jurídica pel treball conjunt de l’Església a Catalunya; un major treball en l’evangelització i en la revitalització de les comunitats cristianes i també en favor dels més pobres i marginats. En aquest sentit es demana recuperar i revisar el Concili, on cabria una convocatòria per posar en comú els reptes i temes candents.

També les respostes de les persones preguntades subratllen que «no s’ha involucrat prou els laics en la vida de l’Església, no s’ha reconegut com cal la participació de la dona, i no s’han dut prou a terme les resolucions sobre els drets dins l’Església», a més de fer memòria en la necessitat d’activar el pla de formació de subjectes de la pastoral. Així ho va reconèixer també l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, que prologa el llibre, quan va assenyalar en la seva intervenció que «aquest volum reporta el que es va fer i el que manca per acarar el present i el futur eclesial», transcorreguts aquests 25 anys.

El llibre, editat per Claret, a Tarragona es pot adquirir a la Llibreria Adserà, de la Rambla Nova número 94 bis. També s’hi pot trobar la reedició del volum corresponent a Concili Provincial Tarraconense. Documents i resolucions.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET