SOLIDARITAT 
Càritas Barcelona mostra la realitat que no es veu
L'entitat presenta l'informe FOESSA 2019 sobre l'exclusió i desenvolupament social a la diòcesi de Barcelona
Redacció 05/02/2020

El dijous passat, 30 de gener, Càritas Barcelona va presentar l'informe FOESSA 2019 sobre l'exclusió i desenvolupament social a la diòcesi de Barcelona. La presentació, feta en el marc de la celebració de la jornada FOESSA "La realitat que no veus", va servir perquè l'entitat mostrés totes les xifres del document, relacionades amb l'exclusió social i les situacions de vulnerabilitat que hi ha a la diòcesi de Barcelona. A partir de les dades, els participants de la jornada van oferir una mirada general a la realitat social i a les condicions de vida de la població.

L'acte va estar presidit pel cardenal arquebisbe de Barcelona i president de Càritas diocesana de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella, que va agrair un any més la tasca de FOESSA: "FOESSA és la nostra consciència, és la veu que ens diu que les coses no van bé. És una eina per desvelar la realitat". En aquesta mateixa línia, Sònia Fuertes, comissionada d'Acció Social de l'Ajuntament de Barcelona, va destacar la importància de mostrar la realitat a la societat, i va fer una crida a "treballar conjuntament  per canviar una realitat a la societat, i va fer una crida a "treballar conjuntament per canviar una realitat que no és justa i que no agrada, però sense oblidar que els principals interpel·lats en aquesta tasca són les administracions públiques".

L'encarregada d'exposar algunes de les dades que presenta l'informe FOESSA va ser Miriam Feu, cap d'anàlisi social i incidència de Càritas diocesana de Barcelona. Miriam va recordar que a la diòcesi de Barcelona, 1 de cada 4 persones es troba en situació d'exclusió social, i que 1 de cada 3 tenen dificultats per accedir o mantenir un habitatge digne. L'informe es pot consultar la pàgina web de Càritas Barcelona.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET