ESGLÉSIA CATALUNYA 
La Mare de Déu del Blau augmenta la seva popularitat a Catalunya
Un centenar de nenes i joves que porten el nom de Blau s'apleguen a la catedral de Lleida per celebrar la festa de la seva patrona
Jordi Curcó  06/02/2020

El diumenge passat, dia de la Candelera, més d'un centenar de nenes i joves que porten el nom de Blau es van reunir a la catedral de Lleida per celebrar la festa de la seva patrona. La celebració va prendre un relleu especial a causa del recent augment de popularitat d'aquest nom a Catalunya, que ha fet que a l'actualitat ja hi hagi 269 blaus censades. D'aquesta manera, la festa i la trobada van esdevenir un al·licient més per ajudar a popularitzar el nom de la Mare de Déu del Blau.

La cerimònia religiosa s'inicià amb la imposició de les túniques i creus de fusta a les primeres components del Petits Cantors de Déu del Blau de la catedral de Lleida. Tot seguit, el bisbe Salvador Giménez beneí les candeles, per presidir a continuació l'Eucaristia de la festa. Finalitzada la celebració i mentre els Petits Cantors cantaven els "Goigs a la Mare de Déu del Blau", tingué lloc l'ofrena de llum i flors protagonitzada per les "Blaus".

Blaus Lleida
La festa de la Mare de Déu del Blau la va organitzar l'entitat BlausLleida, constituïda fa deu anys per tal d'aplegar nenes i dones que porten el nom de Blau i per donar relleu i solemnitat a la seva festa. Alhora, treballa també per posar en valor la història i la llegenda que embolcalla la talla gòtica de pedra policromada, esculpida l'any 1447 per l'escultor Jordi Safont.

El president de l'entitat Josep Ma. Pujol, va manifestar la seva satisfacció per l'èxit de la festa: "Cada any són més les blaus que acudeixen a la trobada. Enguany han vingut no solament de Lleida ciutat, sinó també de pobles de les comarques lleidatanes com Aitona, Torregrossa, Linyola i el Palau d'Anglesola però també d'altres indrets del país com Montblanc, Barcelona, el Garraf i Terrassa. L'Associació ja compta amb 150 Blaus, després de les 30 noves altes que s'han fet".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET