La primera setmana de març, l'Episcopat espanyol elegirà nou president i renovarà tots els càrrecs excepte el de secretari general
RÀDIO ESTEL 
"Presidir la Conferència Episcopal aporta més sacrifici que poder"
José Gabriel Vera, responsable de Comunicació, diu que l'organisme “està al servei dels bisbes, no pas per sobre”
Redacció 07/02/2020

Els càrrecs de la Conferència Episcopal Espanyola s'han renovat cada 3 anys fins aquest mes de març. En l’assemblea plenària, que començarà el dia 2, es canviaran els estatuts de l'organisme i també apareixeran noves comissions i subcomissions. La gran novetat és que el període d’eleccions passarà a ser de 4 anys. En aquestes eleccions, es renovaran tots els càrrecs, excepte el de secretari general, que té un altre procés cada 5 anys. L’actual president de la Conferència Episcopal és l'arquebisbe de Valladolid, el cardenal Ricardo Blázquez, que ara deixarà el càrrec.

En declaracions al programa A Primera Hora, el director del Secretariat de la Comissió de Mitjans de Comunicació de Social del mateix Episcopat espanyol, Jose Gabriel Vera, ha explicat aquest dijous que “el president és el responsable, durant 4 anys, de la feina de tot l’organisme". Ha afegit que "el procés per triar nou president consisteix en unes votacions que funcionen a partir de valoracions de possibles perfils de bisbes, sense que es presentin candidatures, durant el mateix procés". Igualment José Gabriel Vera ha aclarit que "són els mateixos prelats els qui busquen el perfil més adient”. El responsable de Comunicació de la CEE ha assegurat que “no hi ha cap bisbe que aspiri a ser president”, perquè no funciona així. Segons Vera, “la posició del president de la Conferència Episcopal és més de sacrifici i esforç que no pas de poder”. 

El periodista ha volgut deixar clar que “la Conferència Episcopal Espanyola no té poders legislatius, perquè és una entitat que no està per sobre dels bisbes, sinó per sota, com un òrgan de coordinació”. A més, ha dit que l'Episcopat “no té la funció  d’opinar, perquè és la visió del bisbe de cada diòcesi la que preval davant l’organisme, motiu pel qual la Conferència és un òrgan que serveix als bisbes”.

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET