ESGLÉSIA CATALUNYA 
Reunió dels bisbes de Catalunya a Vic amb motiu de l’any Claret
Es commemora el 150è aniversari de la mort del fundador dels claretians
Redacció 10/02/2020

Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense s’han reunit dijous i divendres passat a la Casa d’Espiritualitat Claret de Vic. Han acollit així la invitació a celebrar alguna de les seves trobades habituals a la casa mare dels claretians, motivats pel 150è aniversari de la mort del pare Claret, que s’escau aquest 2020.

L’any Claret és una commemoració congregacional de caire universal, arreu on hi ha presència claretiana, i es va iniciar el mes de gener amb la trobada del govern general i dels superiors majors a Xile; coincidint amb la celebració dels 150 anys de l’arribada dels missioners claretians a Amèrica.

Els bisbes de la Tarraconense i l’equip de govern de la província de Sant Pau, reunit a Vic, van fer divendres la pregària de laudes i la celebració de l’eucaristia a la cripta del temple de Sant Antoni Maria Claret. El president de la Tarraconense i arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, va presidir l’eucaristia.

En l’homilia, Planellas ha fet memòria de la vida de sant Antoni Maria Claret, amb dos episodis destacats. D’una banda, s’ha referit a la inquietud del pare Claret per la pastoral i per l’atenció a les persones. En aquest sentit, ha assimilat la invitació que fa el papa Francesc a practicar una Església en sortida amb aquella intuïció de base del pare Claret i de tants altres sants del seu temps. De l’altra, ha valorat l’afany pastoral i de predicació del fundador dels claretians, sempre atent a les necessitats de cada moment.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET