ESGLÉSIA CATALUNYA 
Neix #AlcemLaVeu, un moviment per la igualtat i no-discriminació de les dones a l'Església
La coordinadora de dones creients recull adhesions a un manifest i anuncia una concentració davant la Catedral de Barcelona l’1 de març
Joan Andreu Parra 11/02/2020

«Venim de lluny, som moltes, i alcem la veu per dir prou i lluitar per una Església nova que l’1 de març de 2020 fa un pas endavant». Aquest és el colofó al manifest que ha elaborat el col·lectiu #AlcemLaVeu, una coordinadora de dones creients i feministes de diferents diòcesis catalanes, que denuncien «la discriminació i la vulneració dels nostres drets a l’Església catòlica», i advoquen «per una institució on les veus de les dones comptin, participin i liderin en les mateixes condicions que els homes».

El col·lectiu #AlcemLaVeu subratlla que l’Església està sostinguda majoritàriament per dones: «Som majoria en les tasques de voluntariat, en les celebracions religioses, com a catequistes, als consells parroquials, som moltes en els moviments, associacions, esplais i en el món educatiu d’infants i joves. Són incomptables les congregacions de religioses que treballen dia a dia pels drets dels més vulnerables.» Fet que contrasta amb l’exclusió «sense miraments d’una gran part dels espais de lideratge, responsabilitat i representació de la institució». #AlcemLaVeu, davant aquesta invisibilització de les dones demana «que es busquin dones per a espais de responsabilitat en els moviments, parròquies, consells parroquials, activitats lligades a la institució, estructura eclesial, ensenyament universitari i càrrecs pastorals».

El col·lectiu ha elaborat un manifest que recull adhesions tant individuals com d’entitats i ha convocat una concentració l’1 de març a les 11 h davant de la Catedral de Barcelona.

La teòloga Neus Forcano, membre del col·lectiu, serà entrevistada al voltant d’aquesta qüestió al programa Llevat dins la pasta de Ràdio Estel i realitzat per la Pastoral Obrera de Catalunya el 28 de febrer a les 17.30 h.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET