RÀDIO ESTEL 
“A l’Eixample hi ha molta oferta concertada i els ordes més petits, com el nostre, tenen poca visibilitat”
El Col·legi Immaculada Concepció de Barcelona obrirà les seves portes a partir del setembre com a escola i institut públic
 11/02/2020


El Col·legi Immaculada Concepció, situat al bell mig de l’Eixample de Barcelona, obrirà les seves portes a partir del proper setembre com a escola i institut públic. Aquest és l’acord al qual han arribat el Consorci d’Educació de Barcelona i la titularitat del centre, que també inclou un lloguer de les instal·lacions per als propers quinze anys.

De tot plegat, n’hem parlat al programa A Primera Hora de Ràdio Estel amb la representant de la titularitat del centre, Núria Dausà, que ha assegurat que la motivació del canvi és que “des de fa vuit anys estem perdent una línia. Hi ha molt poc alumnat al barri i això s’ha repetit durant anys i ha comportat anar perdent mestres i grups”. A més, segons Dausà, “la situació començava a ser insostenible”.

La causa d’aquesta baixa demanda de matrícula, explica Núria Dausà, és que “a l’Eixample hi ha molta oferta concertada i els ordes més petits, com el nostre, tenen poca visibilitat”. 

Després de l’aprovació del decret del maig passat que obria la porta a aquesta solució per a escoles concertades en zones d’alta demanda de places públiques, el Col·legi Immaculada Concepció va consultar el traspàs amb el consell escolar, professors i pares d’alumnes. “saber que el professorat es mantindrà al centre i que hi haurà una opció de creixement ha donat molta tranquil·litat” tant als mestres com als alumnes, que tenien por que el centre acabés tancat, ha dit Dausà. 

Pel que fa a la identitat de l’escola i a la seva religiositat, la representant del centre ha destacat que les famílies “ja no són les de fa quinze o vint anys, que vivíen la religió amb intensitat” tot i que podran seguir fent religió totes aquelles famílies que així ho sol·licitin. “El que és important és l’educació en valors”, ha assenyalat.

L’opció del traspàs a escola pública es va obrir fa quatre anys i això, segons Dausà, ha donat la possibilitat de fer-ho tot amb molta tranquil·litat. En aquest sentit, Núria Dausà ha insistit que “d’alguna manera des d’Educació ens han cuidat molt, perquè els interessa que tot sortís bé” 

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET