Presentació, el 10 de febrer, de més de 120.000 al·legacions al projecte de decret d’oferta educativa i d’admissió del Departament d’Educació.
AQUESTA SETMANA Foto: Agustí Codinach
L’escola concertada vol tornar a fer sentir la seva veu
Nova recollida d’al·legacions al projecte de decret de Concerts educatius
Carme Munté Margalef 21/02/2020

Si fa tot just dues setmanes la comunitat educativa concertada impulsava una recollida d’al·legacions de disconformitat al projecte de decret de programació de l’oferta educativa i d’admissió d’alumnat promogut pel Departament d’Educació, ara novament vol tornar a fer sentir la seva veu.

En aquesta ocasió, es tracta de recollir al·legacions al nou projecte de decret de Concerts educatius, que supedita el concert a una programació anual de l’oferta educativa que podrà comportar la supressió d’unitats concertades abans que les famílies hagin pogut optar pel centre de la seva preferència. També estableix nous requisits a les escoles si volen mantenir el concert (escolarització mixta o un 60% d’alumnat de la zona), mentre que, en canvi, segons denuncia l’escola concertada, «no existeix cap previsió d’aplicació econòmica que permeti fer front a unes noves condicions que comportaran la retirada dels concerts o un increment de les aportacions que han de fer les famílies». «Reconeix la manca de finançament de les escoles concertades, però no n’afronta la solució, creant inseguretat i sense resoldre l’infrafinançament.»

El termini màxim de recollida d’al·legacions és el 26 de febrer a la tarda. Pel que fa a l’anterior decret, es van arribar a presentar 122.206 al·legacions davant del Departament d’Educació.

Meritxell Ruiz, directora de l’Escola Pia de Vilanova i la Geltrú i exconsellera d’Ensenyament, ha exposat en el seu compte de Twitter que «la gran majoria de l’escola concertada estem implicats en l’escolarització d’alumnat amb necessitats. Però ho fem amb un finançament públic ínfim. I les famílies han de suplir aquesta manca de finançament. Això sí que segrega. I si hi ha alguna quota abusiva, l’obligació del Departament és revisar-ho. Perquè les quotes ens les aprova el Departament».

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET