ESCOLES 
Les Eco-colònies, per un lleure més sostenible
La Fundació Pere Tarrés obre les inscripcions d'unes colònies d'estiu que enguany es focalitzaran a treballar el compromís pel medi ambient amb els infants i joves
Redacció 24/02/2020

El dimecres 19 de feber, la Fundació Pere Tarrés va obrir el períofe d'inscripcions de les colònies d'estiu, que cada any acullen més de 30.000 infants i joves d'arreu del territori. Com va explicar l'entitat, la principal novetat d'aquest estiu seran les Eco-colònies, unes colònies dedicades a treballar amb els infants, adolescents i joves un dels grans reptes que té la humanitat: la crisi climàtica.

Aquesta iniciativa, que forma part de les "Vacances per créixer", té l'objectiu principal d'ajudar els joves i infants a entendre la importància de millorar la situació del planeta, i per fer-ho els oferià una experiència única per "viure de manera intensiva el contacte amb la natura i els programes educatius que acompanyen les estades a les cases de colònies", que incorporaran un gran nombre de criteris de sostenibilitat i de coneixement del medi.

A través d'un comunicat, l'entitat ha exposat els cinc principals compromisos que es treballaran durant les colònies i que transformaran la seva filosofia actual:
1. Reduir el consum d'energia optimitzant els processos productius.
2. Reduir el consum d'aigua i el seu malbaratament.
3. Promoure una correcta gestió de residus i educar els usuaris sobre la nostra empremta ecològica.
4. Potenciar les activitats pedagògiques de coneixement i respecte de l'entorn natural
5. Incorporar una cuina més sostenible i de proximitat i sensibilitzar sobre la necessitat d'incorporar un canvi d'hàbits de consum que reverteixi el canvi climàtic.

D'altra banda, com cada any les colònies de la Fundació Pere Tarrés també inclouran una variada oferta educativa que combina una trentena de colònies temàtiques diferents. Totes elles tindran un programa pedagògic específic pensat perquè els infants gaudeixin d'espais d'oci alhora que aprenen i desperten la seva imaginació i creativitat.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET