RÀDIO ESTEL 
“L’infrafinançament també és un atac contra la llibertat d’elecció de les famílies”
Josep Manuel Prats, president de la FAPEL, assegura que “moltes famílies que voldrien accedir a una concertada perquè els interessa el projecte no poden fer-ho per l’existència d’aquestes quotes necessàries per a l’existència de l’escola”
 25/02/2020


El nou decret de concerts educatius retira les ajudes als centres que segreguen per sexe i revisarà la subvenció a les escoles amb quotes excessives. Així ha crescut la polèmica d’aquest nou decret que ja va anunciar el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n’hem parlat amb Josep Manuel Prats, president de la FAPEL (Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya), que ha explicat que “aquest decret està vinculat a un d’anterior que ja es va recórrer”.
 
Per a Josep Manuel Prats, aquest decret “pretén limitar la llibertat de mares i pares per triar escola a través d’una sèrie de mecanismes que, amb l’excusa de lluitar contra la segregació, fet que compartim, s’aboca l’escola concertada, com a iniciativa social, a una futura reducció dràstica o fins i tot a la seva desaparició”.
 
 Des de la FAPEL veuen un clar infrafinançament pel que fa a l’escola concertada. En aquest sentit, Prats ha volgut deixar clar que  “la despesa que no paga l’administració la paguen les famílies, per tant, traiem un pes molt important” a l’ens públic. A més, ha afegit, “moltes famílies que voldrien accedir a una concertada perquè els interessa el projecte no poden fer-ho per l’existència d’aquestes quotes necessàries per a l’existència de l’escola. L’infrafinançament també és un atac contra la llibertat d’elecció de les famílies”.

Finalment, sobre un pacte de país pel que fa al món educatiu, el president de la FAPEL, ha destacat que “tenim dos grans pactes d’educació en aquest país, el pacte nacional per l’educació i una llei de molt consens del Parlament de Catalunya del 2006. No ens falta un pacte, el que falta és aplicar-lo”.

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET