SOCIETAT 
"Memòria, resiliència i superació de ressentiments de guerres i dictatures"
La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU organitzen un cicle per escoltar testimonis reals que treballen per reparar els abusos de drets humans durant la Segona Guerra Mundial i la dictatura franquista
Redacció 09/03/2020

El dimecres 4 de març, la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa Pere Tarrés va acollir la primera jornada del cicle "Memòria, resiliència i superació de ressentiments de guerres i dictadures", organitzat per la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU. La trobada, que ja s'havia fet anteriorment en altres països, va servir perquè testimonis reals que treballen per reparar els abusos de drets humans durant la Segona Guerra Mundial i la dictadura franquista compartissin iniciatives de superació de ressentiments històrics, així com també perquè posessin en valor la capacitat de resiliència individual de tots els afectats.

La sessió del dimecres, que va ser la primera de les dues que formen el cicle, va comptar amb la participació de dos fills de víctimes del nazisme i dos fills de membres de les SS, els quals van descobrir el seu passat familiar en edat adulta. Com va explicar Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés, el seu testimoni va ser molt revelador: "És una iniciativa necessària perquè en la nostra societat hi ha una manca d'experiències positives i creatives que treballin per la neutralització de qualsevol forma de discriminació. Hem de prendre consciència social sobre la problemàtica i explicar-la amb transparència a la societat per procurar minimitzar-la".

La segona sessió del cicle tindrà lloc el proper dimecres 11 de març, i portarà el títol de "Audiències memorials: trencant el silenci sobre la Guerra Civil i la dictadura franquista". La trobada comptarà amb el testimoni d'un descendent d'un membre del Comitè Revolucionari que va perpetrar morts violentes, i d'una descendent d'opressors i també víctimes durant el franquisme.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET