ARQUEBISBAT DE BARCELONA 
Egèria, la primera escriptora cristiana
La Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona organitza una exposició per reivindicar el paper cabdal que les dones han tingut a l'Església
Redacció 10/03/2020

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 9 de març la Biblioteca Pública Espiscopal del Seminari de Barcelona va inagurar l'exposició "Egèria, escriptora i pelegrina". La mostra inclou les descripcions, vivències i experiències d'aquesta escriptora i viatgera que va peregrinar a Terra Santa entre els anys 381 i 384, i s'ha organitzat amb l'objectiu d'ajudar a visibilitzar el paper cabdal que les dones han tingut a l'Església.

Un dels documents més importants que va deixar Egèria i que es podran veure a l'exposició és el que es coneix com l'Itinerarium ad Loca Sancta, un diari de viatge que conté una descripció única de l'Imperi Romà al segle IV i que explica de primera mà, amb accent de dona, com era Terra Santa en aquella època. D'altra banda, el llibre també inclou pràctiques de pelegrinatge i de litúrgia de l'Església primitiva.

L'exposició, que està instal·lada a la Sala de Lectura de la Biblioteca Episcopal del Seminari Conciliar de Barcelona, estarà oberta fins al 3 d'abril, i es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 20h. Dins el marc de la mostra, el dimecres 25 de març a les 21h, el Dr. Sebastià Janeras donarà la conferència "Egèria: la primera escriptora cristiana", a l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET