El monestir de Santa Maria de Ripoll forma part de la xarxa de 25 esglésies.
CULTURA 
Catalonia Sacra presenta l'agenda d'activitats del 2020
L'entitat fa un balanç positiu del 2019 i destaca la iniciativa de les esglésies en xarxa, formada per 25 temples oberts al públic durant tot l'any
Macià Grau 11/03/2020

Aquest dimecres 11 de març, Catalonia Sacra ha presentat oficialment l'agenda d'activitats del 2020 en un acte celebrat al claustre de la Mercè de la basílica de la Sagrada Família. La presentació, presidida pel bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, ha servit perquè l'entitat fes un balanç del 2019 pel que fa a patrimoni eclesial, així com també perquè mostrés les propostes que marcaran l'agenda d'activitats d'aquest any.

Esteve Camps, president de la Junta Constructora de la Sagrada Família, ha obert l'acte agraint a la tasca de Catalonia Sacra, a la qual ha expressat el seu reconeixement: "La seva feina ha fet que els monuments eclesials siguin referents de la nostra història. Tenen cura del patrimoni de l'Església, renovant-lo, cuidant-lo i estimant-lo". El mateix president ha aprofitat la presentació per recordar la importància del patrimoni eclesial fins el turisme a Catalunya, com ho mostren les dades de l'Observatori de Turisme de Barcelona, on 1 de cada 3 turistes opta per visitar monuments religiosos.

Per la seva banda, el bisbe Pardo també ha volgut agrair públicament el treball de l’entitat, que, com ha explicat, amb la divulgació del patrimoni eclesial “realitza una aportació essencial a l’enfortiment espiritual i cultural del país”. D’altra banda, el bisbe de Girona ha fet una crida a les administracions públiques perquè col·laborin econonòmicament en la preservació d’aquests monuments: “El nostre patrimoni, tot i ser privat té una dimensió pública, que s’hauria de veure reflectida en els ajuts econòmics per part de l’administració”.

Esglésies de la xarxa i altres activitats
Dani Font i Montanyà, coordinador de Catalonia Sacra, ha estat l’encarregat de fer el balanç anual de l’entitat, i ha destacat la iniciativa de les esglésies en xarxa, que permet que 25 de les esglésies més importants de Catalunya tinguin les seves portes obertes al públic durant tot l’any. La llista de temples, que es pot consultar a la web de Catalonia Sacra, està formada per corrents artístics molt variats, que van des del romànic i el gòtic fins al barroc o contemporani.
Pel que fa a l’agenda de 2020, la principal novetat és que a partir d’ara totes les activitats requeriran d’una inscripció obligatòria que s’haurà de fer a la mateixa web de l’entitat. L’oferta per aquest any està dividida en cinc grans blocs: “Catedrals, Esglésies per descobrir, la Pell de les esglésies, els Espais annexes i el Patrimoni en directe”.

Tota la informació relacionada amb les activitats de Catalonia Sacra es pot consultar o bé a la web www.cataloniasacra.cat/agenda o trucant a 693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 15.00 h.).


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET