El Sant Pare continua celebrant cada dia l'Eucaristia a la Casa de Santa Marta, sense presència física de fidels
PAPA FRANCESC 
El Papa recorda "els qui tenen problemes econòmics" pel Covid-19
En la predicació d'aquest dilluns, Francesc anima els creients "a pensar si preguen amb fe, perseverança i valentia, sobretot ara"
@IgnasiMiranda 24/03/2020

El Papa va pregar aquest dilluns pels qui pateixen dificultats econòmiques a causa del coronavirus. En l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc va recordar els qui no poden treballar a causa de les mesures de seguretat que s'han adoptat en diferents llocs del món. "Preguem avui per les persones que comencen a tenir problemes econòmics a causa de la pandèmia, perquè no poden treballar i tot això recau en la família. Preguem per la gent que té aquest problema", va dir.

Després, durant l’homilia, el pontífex va invitar els creients a intensificar la pregària sense por durant aquest temps. Va reivindicar "la fe, la perseverança i la valentia", per fer una crida a "pensar si preguem d'aquesta manera, especialment aquests dies, confiant que el Senyor pot intervenir". Finalment el Sant Pare va destacar que Déu "no decep, tot i que ens fa esperar i es pren el seu temps". En una celebració novament sense presència física de fidels, el Sant Pare va comentar el fragment del capítol quart de l'Evangeli de Sant Joan sobre el guariment del fill d’un funcionari del rei, per recordar que Jesús recriminava l’actitud dels qui volien signes evidents per creure en el Déu amb nosaltres.

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de Diari del Papa

D'altra banda, el viatge apostòlic que el Papa tenia previst realitzar a Malta, el proper 31 de maig, ha estat ajornat sense nova data. Ho va anunciar ahir l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, a través del seu director, Matteo Bruni. Havia de ser la quarta visita d'un Papa a aquest país mediterrani i de majoria catòlica, però la pandèmia del coronavirus ha obligat a alterar les previsions. La visita, que coincidia amb la festa de la Pentecosta, incloïa una parada a Gozo, una de les petites illes malteses. I també l’Oficina de Premsa ha informat que, en principi, les celebracions del Papa es continuaran transmetent també la setmana vinent en directe a partir del senyal dels mitjans vaticans i per streaming des de la web de Vatican News. Les restriccions imposades per la necessitat de contenir els contagis de Covid-19 requereixen que es continuï en la línia dels últims dies. Aquestes celebracions eucarístiques, com també la pregària de l'Àngelus i l'Audiència General dels dimecres, seguiran oferint-se per pantalla i sense presència física de persones.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET