El pontífex ha recordat aquest dijous que el creient té sovint ídols amagats
PAPA FRANCESC 
El Papa recorda els qui "tenen por i no saben què pot passar"
Referint-se al coronavirus, Francesc destaca el patiment de "persones grans soles, treballadors sense feina fixa i servidors de la societat"
@IgnasiMiranda 26/03/2020

El Papa va pregar aquest dijous perquè superem la por en aquest temps difícil. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc va recordar sobretot les persones grans sosles, els treballadors en condicions precàries i els qui realitzen una funció social i es poden veure afectats pel coronavirus. El pontífex va dir que "aquests dies hi ha molta por: la de les persones grans que estan soles, a les llars d'avis, als hospitals o a casa seva i no saben què pot passar". També va posar com a exemples "la por dels treballadors sense feina fixa que pensen a alimentar els seus fills i veuen a prop la fam" i "la de molts servidors socials que en aquest moment ajuden a fer tirar endavant la societat i poden contraure la malaltia". Davant aquesta realitat, el Sant Pare va expressar, en forma de pregària, el seu desig "que el Senyor ens ajudi a tenir confiança i a tolerar i derrotar les pors".

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En la seva homilia, el Papa va invitar tothom a descobrir els propis ídols, els del cor, sovint amagats.  El pontífex va assegurar que "la idolatria porta a una religiositat equivocada" i que, a més, "moltes vegades la mundanalitat, que és la idolatria, fa que la celebració d'un sagrament es converteixi en una festa mundana, per exemple un casament en una festa de models". Durant aquesta Eucaristia celebrada sense presència física de fidels a la capella, el Sant Pare va comentar diversos aspectes recollits per la primera lectura, un fragment del capítol 32 del llibre de l’Èxode que narra la història del vedell d'or. A partir d’aquest relat, el bisbe de Roma va alertar davant la presència d’ídols que sovint amaguem de manera astuta.

I hi ha una gran expectació de cara a la convocatòria de pregària universal feta pel Papa per a aquesta tarda, a partir de les 6, perquè s’hi uneixin espiritualment els catòlics de tot el món. Francesc presidirà aquesta cita simultània, que inclou adoració al Santíssim, des del cementiri de la Basílica de Sant Pere, amb la plaça buida. Al final, el pontífex donarà una Benedicció Urbi et Orbi especial, a la qual s'afegirà la possibilitat de rebre la indulgència plenària".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET