El Sant Pare s'ha reunit aquest dilluns amb el primer ministre italià, Giuseppe Conte
PAPA FRANCESC 
El Papa recorda els qui no reaccionen, espantats per la pandèmia
Francesc expressa el seu desig que aquestes persones "s'aixequin pel bé de tota la societat", i rebutja "els corruptes que no demanen perdó"
@IgnasiMiranda 31/03/2020

El Papa va pregar aquest dilluns pels qui no aconsegueixen reaccionar en aquests moments de confinament, espantats per la pandèmia del coronavirus. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc va dir que superar aquestes situacions beneficiarà tothom. "Preguem per les nombroses persones que no aconsegueixen reaccionar: que es queden espantadess per aquesta pandèmia. Que el Senyor les ajudi a aixecar-se, a reaccionar pel bé de tota la societat, de tota la comunitat", va dir.

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En l'homilia de la celebració, el pontífex va invitar els creients a donar gràcies a Déu des d’un reconeixement clar i sincer dels propis pecats perquè, d'aquesta manera, es pot demanar i rebre la seva misericòrdia. El Sant Pare va aclarir que no fer-ho és una forma de corrupció, una gran barrera per al perdó de Déu. En aquesta línia, va dir concretament que Déu "no perdona els corruptes, simplement perquè el corrupte és incapaç de demanar perdó, ja que ha anat més enllà i s’ha posat en el lloc de Déu". En comentar les lectures d’aquest dilluns de la cinquena setmana de Quaresma, del capítol 13 del profeta Daniel i del 8è de l’evangeli de Joan, el bisbe de Roma va recordar que aquests relats mostren que els acusadors "són jutges corruptes en el primer cas, amb la història de Susanna, i hipòcrites en el segon, amb la dona adúltera que també queda lliure de condemna davant escribes i fariseus". En definitiva, el pontífex va fer una crida general a donar gràcies a Déu pel fet de tenir consciència de pecat.

Audiència privada amb el primer ministre italià

D’altra banda, Francesc va rebre aquest mateix dilluns en audiència el primer ministre italià, Giuseppe Conte. Segons l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, la trobada va tenir caràcter privat. Tot i que no es coneix el contingut de la conversa entre tots dos, hi han ressonat les paraules en què el Papa demanava, el 12 de març, pregàries "pels nostres governants que han de prendre la decisió sobre les actuals mesures per frenar l’expansió de la COVID-19". En qualsevol cas, la preocupació del Sant Pare pel que està patint la societat italiana davant aquest greu problema mundial s’hi veu ben reflectida als ulls de tothom. Aquesta ha estat la primera reunió del pontífex amb Giuseppe Conte des que el cap de l’executiu italià va formar nou govern de coalició després del trencament entre la Lliga i el Moviment Cinc Estrelles.

I finalment destaquem que la Pontifícia Acadèmia per la Vida acaba de publicar una Nota titulada "Pandèmia i Fraternitat Universal", sobre l'emergència del coronavirus. En aquest escrit, la institució eclesiàstica ofereix la seva aportació per "situar alguns dels elements distintius d'aquesta situació dins un esperit renovat" que ha de nodrir la cura de la persona. El president de l’Acadèmia, Vincenzo Paglia, ha explicat que va lliurar el document aquest dilluns al Papa, que alhora va expressar la seva preocupació sobre la manera d’ajudar ara especialment els més febles i, de cara al futur, treballar per sortir enfortits en la solidaritat, perquè d'aquesta crisi sorgeixi un "plus" de fraternitat a nivell mundial. El canvi d’una interconnexió de fet a una solidaritat desitjada, el fet que s’ha posat a prova el vincle social, l’obligació moral de protegir els febles i els reptes de la fe a la llum de l’evangeli són les principals línies temàtiques de la nova nota sobre “pandèmia i fraternitat”.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET