El pontífex ha celebrat novament, aquest dimarts, la Missa sense presència física de fidels
PAPA FRANCESC 
El Papa recorda "els sense llar tot just quan toca quedar-se a casa"
A l'inici d'una Missa marcada pel missatge de la creu de Crist, Francesc demana "que la societat ajudi i l'Església aculli" aquestes persones
@IgnasiMiranda 01/04/2020

El Papa ha pregat aquest dimarts pels sense llar. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha expressat el seu desig que aquestes persones que no tenen un sostre, ni tan sols per confinar-se, rebin ajuda. El record ha estat pels qui "no tenen llar, en aquest moment en el qual se'ns demana que estiguem a casa". El pontífex ha demanat que "la societat d'homes i dones pugui prendre consciència d'aquesta realitat i ajudar, i que l'Església els aculli".

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En la seva homilia, el Sant Pare ha comentat les lectures del dia, del capítol 21 del Llibre dels Nombres i del 8è de l'Evangeli de Joan, per recordar que Jesús es va fer ell mateix pecat per salvar-nos. En aquesta línia, el Sant Pare ha animat els creients a contemplar Jesús a la creu i donar-li gràcies. Ha destacat que "certament la creu és un turment, amb la venjança dels doctors de la Llei, dels qui no volien saber res de Jesús, però aquesta veritat que ve de Déu és que ell va venir a el món per carregar amb els nostres pecats sobre ell mateix, fins al punt de convertir-se en pecat, tot pecat". El bisbe de Roma ha completat la reflexió asegurant que "hem d'acostumar-nos a mirar el crucifix sota aquesta llum, que és la més veritable, la llum de la redempció".  El Papa ha associat la serp, que no és certament un animal simpàtic, a la idea de pecat insuportable, i ha admès que la creu, una derrota, és difícil d’entendre.

Dol per Itàlia i pel món

D'altra banda, la Santa Seu està de dol per Itàlia i pel món, segons ha explicat aquest dimarts la seva Oficina de Premsa. El Vaticà s’ha sumat a una iniciativa dels alcaldes italians que consisteix a mostrar aquests dies, en els edificis oficials, les banderes a mig pal per recordar les víctimes del Covid-19, unes 40.000 que han perdut la vida sobre més de 700.000 casos.

Angelo De Donatis, positiu per coronavirus

El cardenal vicari de la diòcesi de Roma, Angelo De Donatis, ha donat positiu  per coronavirus. Tot i que ha quedat ingressat al Policlínic Gemelli de la capital italiana, el seu estat general és bo. Els seus col·laboradors més propers estan en aïllament preventiu. El cardenal De Donatis ha explicat que viu aquesta situació com “una prova de proximitat amb els malalts, amb tots els creients de la diòcesi i amb els habitants de Roma” en general.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET