Encara no està clar si hi haurà encara dies lectius a les aules abans d'acabar aquest curs
RÀDIO ESTEL 
Jordi Cabanes, pedagog: “Tornarem a les aules aquest curs”
El director del Col·legi Abat Oliba Spinola de Barcelona proposa un “esforç per al retrobament al juny, almenys per passar pàgina”
Redacció 08/04/2020

Les escoles i la seva feina per adaptar-se a la nova situació i continuar garantint una educació de qualitat ha estat tema destacat, aquest dimecres, en el progama A Primera Hora. Jordi Cabanes, director del Col·legi Abat Oliba Spinola de Barcelona i presentador del programa L’hora del Pati de Ràdio Estel, ha explicat que “la qualitat d’un centre educatiu es nota tant en la normalitat com en els moments extraordinaris de dificultat, com és aquest”. El pedagog ha dit que “aquesta crisi ha estat com buidar el pantà de Sau; baixa l’aigua i apareixen les runes”. A més, ha dit que, “en aquestes circumstàncies adverses, hi ha un punt d’adrenalina que fa que les reaccions de les escoles siguin molt ràpides”, i ha destacat que “els professors diuen que ara treballen més que no pas abans”.

Jordi Cabanes ha parlat, a més, sobre “la bona capacitat d’adaptació del nens”, en aquest temps de confinament, però ha matisat que, “en funció de l’actitud dels adults, necessiten que la família els cobreixi les espatlles”.  A més, també ha explicat que “totes les dificultats, que se superen, sempre tenen un valor educatiu”. En aquest sentit, Cabanes ha afegit que “les dificultats eduquen, i es poden encarar de dues maneres: com un trauma o com una oportunitat per créixer”. En un altre moment, el director del programa L’hora del pati ha assegurat que “es pot avaluar aproximadament un nen a distància, però no pas amb la mateixa precisió que si fos a l’aula”.

Finalment Jordi Cabanes ha afirmat que “s’ha de fer la darrera avaluació com es pugui, però en cap cas un aprovat general”. Davant els dubtes a l'hora de valorar si un alumne ha de repetir o no, ha dit que “clarament no ho ha de fer”. El director del Col·legi Abat Oliba Spinola de Barcelona s’ha mostrat esperançat de tornar “a trepitjar les aules aquest curs”, i ha afegit que hauríem de “fer els esforços per tornar, encara que sigui al juny i només per clausurar el curs i passar pàgina”.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET