RÀDIO ESTEL 
Joan Guillén, sobre les flors de Sant Jordi: “La iniciativa neix de la necessitat”
El president del Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén, presenta la iniciativa #RosaDeSantJordiACasa com un recurs perquè ningú que ho desitgi en tingui una aquest 23 d’abril
 21/04/2020


És cert. Aquest any Sant Jordi serà molt diferent. Aquesta mateixa setmana arribarem fins al dia 23, però la diada al carrer se celebrarà al juliol. La jornada habitual de la rosa i el llibre es viurà en confinament, motiu pel qual el Gremi de Floristes de Catalunya ha engegat una iniciativa per poder viure-la el millor possible. Han ideat la campanya #RosaDeSantJordiACasa, que pretén fer arribar les roses, per a qui ho vulgui, a casa seva. També pretenen ajudar així el cultiu d’aquestes flors dels productors del Maresme i també el col·lectiu de les floristeries a ser de nou floristes per Sant Jordi. En el programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel, el president del gremi, Joan Guillén, ha explicat aquest dilluns que "la iniciativa neix de la necessitat”. Ha comentat que van rebre “moltes consultes per saber si, d’alguna manera, aquestes persones podrien tenir la seva rosa per Sant Jordi". D'altra banda, Guillén ha afegit que "hi ha moltes floristeries tancades, però n’hi ha moltes que obriran, gairebé 200".

Sobre les adversitats que viu el sector, el president del  Gremi de Floristes ha explicat que "la flor és un article que té caducitat,que s’ha hagut de llençar molt material i que tambér ho han hagut de fer els productors”. En aquesta línia, ha afegit que “hi ha bona part del sector saturada però, amb aquesta iniciativa, aconseguim un Sant Jordi de mínims". I pel que fa a les previsions de la diada, Guillén ha comentat que es va pensar en la possibilitat d’arribar a vendre 300.000 roses a tot Catalunya, i que "de moment, anem sobre aquesta previsió però la situació és molt imprevisible. Si s'aconseguís, seria un 6% sobre un Sant Jordi normal. Servirà per cobrir una mica a final de mes". A més, el dirigent ha declarat que el sector de la flor i la planta viva està d’acord amb la cambra del llibre en la nova data de la festa, del 23 del juliol. Ha explicat que "no s’arribaria igualment a les xifres normals, però seria aconseguir un Sant Jordi al carrer, que també és important, però sempre d'acord amb les autoritats sanitàries”.

Finalment, el president del Gremi de Floristes de Catalunya ha tingut un record per els petits comerços de la flor. "Estem oblidant les botigues de barri que estan tancant paulatinament. És important donar suport al comerç de proximitat i no sempre a les grans plataforme”, ha conclòs".

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET