RÀDIO ESTEL 
Maria Carme Ferrer: “No hauria imaginat mai un Sant Jordi com aquest”
La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, davant aquesta diada excepcional, anima a comprar a les llibreries: “És l’única manera de sortir endavant”
 23/04/2020


El Gremi de Llibreters de Catalunya han fet una crida a la ciutadania perquè doni suport a les llibreries, amb motiu de la diada de Sant Jordi aquest dijous. És en un vídeo, en què apareixen diversos personatges vinculats al sector de llibre i de la cultura. S’ha difós en diversos mitjans de comunicació i també a les xarxes socials.  Per tot plegat i en un 23 d’abril excepcional, el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha entrevistat Maria Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya. Ha confessat que “no hauria imaginat mai un Sant Jordi com aquest”. De fet, ha explicat que aquest dijous al matí estaria “preparant la parada, atenent la nombrosa gent que va a la botiga abans d’obrir-la”. 

Pel que fa al negoci dels llibres, la presidenta del col·lectiu ha dit que “no te res a veure amb un Sant Jordi normal, tot i que igualment es van tenint vendes”. Tanmateix ha afegit que s’han de comprar els llibres a les llibreries, perquè “és l´única manera que es pugui tirar endavant”. En aquesta línia, ha recordat que “és molt fàcil comprar-ne a qualsevol plataforma, però el llibreter està disponible tot l’any per recomanar i atendre personalment”.

Com a presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Ferrer ha demanat “cobrar alguna subvenció a fons perdut, no haver de pagar impostos fins a final d’any, rebre crèdits a interès zero i que la gent compri a les llibreries”, amb l’objectiu de superar aquesta crisi econòmica arran de la pandèmia del coronavirus i el confinament de les darreres setmanes. Pel que fa a la nova data proposada pel mateix gremi, el 23 de juliol, per celebrar la diada al carrer, Maria Carme Ferrer ha admès que fer-ho realitat “depèn de les autoritats sanitàries perquè, si diuen que no pot ser, es canviarà”. Per a avui, de moment, han proposat, a més, “sortir a balcons, finestres i patis per veure’ns amb un llibre a la mà” a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET