RÀDIO ESTEL 
“Per no patir ansietat, suggerim pensar en coses positives”
La psicòloga Anna Berenguera assegura que l’informe sobre la depressió en confinament és una ajuda per a futures pandèmies
Redacció 14/05/2020

Un estudi de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol de Barcelona diu que més d'un 20% dels catalans hauria patit ansietat o depressió durant el confinament. En el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, la psicòloga i investigadora de l’IDIAP Anna Berenguera ha explicat que “l’objectiu era veure com viuen les persones aquest confinament, fet que ha motivat a portar a terme aquest treball, perquè hem d’estar preparats per a futures pandèmies”. Igualment ha destacat que “la restricció de llibertat i de moviment ens obliga a estar a casa sols o acompanyats, situació que no es normal a la nostra vida i ens obliga a fer canvis”. En aquesta línia, la psicòloga ha afegit que “aquesta incertesa provoca ansietat i depressió”.

A més, la investigadora ha comentat una dada que ha cridat l’atenció al seu equip. És que, segons l’estudi, “hi ha una percepció de risc sanitari però preocupa més l’economia personal, l’estabilitat laboral i el pagament de les hipoteques”. Anna Berenguera ha conclòs que això “no ajuda a reduir aquesta ansietat perquè vivim en una societat en què tot ho volem controlar, i això provoca canvis en la salut mental”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ ( a partir del minut 31) 

Finalment Anna Berenguera també ha donat algunes pautes per evitar aquest tipus de casos, ja que “les persones que viuen soles han de respirar profundament i pensar en els bons moments de la nostra vida que recuperarem”. Igualment ha dit que “pensar en coses positives es el que suggerim per no patir ansietat”. Recordem que el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) ha posat a disposició dels ciutadans una línia de telèfon per assistir els atacs d’angoixa i depressió. El nou número, el 649 756 713, atén de 9 a 20 hores.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET