RÀDIO ESTEL 
“La vacuna contra el coronavirus podría arribar a principis del 2021”
Rosa Antonijoan, directora del Centre d’Investigació del Medicament de l’Hospital Sant Pau, assegura que els estudis aturaran la pandèmia
@JoanTriasM 20/05/2020


Estan en marxa, arreu del món, més de 1.800 assajos clínics destinats a aturar la pandèmia del coronavirus. La darrera noticia és una vacuna produïda a l’empresa Moderna dels Estats Units que, provada en humans, demostra resultats esperençadors. Però davant de tot el panorama mèdic i científic, són molts els qui es pregunten quant de temps pot tricar a fer-se efectiva una vacuna o quin procés segueix per a la seva aprovació. Davant d’aquestes dubtes, el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dimecres amb la metgessa Rosa Antonijoan, directora del Centre d’Investigació del Medicament de l’Institut de Recerca de l’Hospital Sant Pau de Barcelona.

Antonijoan s’ha mostrat optimista perquè “estem davant d’una pandèmia que ha causat molts morts però, amb els estudis, tot pararà”. Pel que fa als passos que caldrà seguir per fer viable una vacuna, segons la doctora, “el primer és conèixer el virus, ja que els investigadors han de fer estudis i produir una vacuna que creï anticossos i, aleshores, es practica amb animals”. En aquesta línia, ha afegit que, si els animals “reaccionen bé, això passa als humans”. Pel que fa a la solució per al coronavirus, Rosa Antonijoan ha destacat que “ha assolit aquesta fase de petites dosis i han vist que mostrava uns nivells d’anticossos importants”.

Sobre la qüestió de la reducció de temps, la investigadora de l’Hospital de Sant Pau ha explicat que “ja hi ha uns acords per reduir els temps d’investigació” i que “això ja s’havia fet”. Malgrat aquesta realitat, la metgessa ha dit que no creu que hi hagi “un medicament efectiu abans no surti una vacuna” que, segons ha apuntat, “podria arribar als ciutadans el primer trimestre del 2021”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET