ACCIÓ SOCIAL 
1.239 persones estan vivint al carrer a Barcelona durant el confinament
Arrels Fundació realitza un recompte per analitzar l’impacte que ha causat el tancament de pensions i habitacions de relloguer a causa de l’estat d’alarma
Redacció 20/05/2020

A causa de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia del Covid-19, moltes persones han estat víctimes de desnonaments invisibles, causats pel tancament de pensions i habitacions de relloguer. En el cas de Barcelona, aquesta situació s’ha solucionat parcialment gràcies a l’obertura de 620 places d’emergència que l’ajuntament ha habilitat en els darrers mesos. No obstant això, l’impacte econòmic i sanitari de la pandèmia ha fet que diverses entitats socials hagin activat les alarmes per analitzar quina és la situació actual a la capital catalana.

Una d’aquestes entitats és Arrels Fundació, que el passat 14 de maig va organitzar un recompte que pretenia “dimensionar la problemàtica i respondre totes aquestes preguntes”. El resultat del recompte és que durant el confinament 1.239 persones segueixen vivint al carrer a Barcelona, una xifra semblant a la de l’any passat, però amb l’agreujant que d’aquí uns mesos, quan l’ajuntament tanqui les places d’emergència, n’hi haurà 620 més.

Per tal de fer front a aquesta situació, Arrels Fundació ha emès un comunicat on proposa un canvi en el model actual, que permeti fer front a l’increment progressiu de les persones ateses per les entitats socials.  Les propostes per realitzar aquest canvi es basen en tres eixos principals:
-Habitatge més enllà dels recursos d’emergència temporals.
-Adaptar els recursos a les persones i anar més enllà dels albergs i centres grans.
-Treballar de manera coordinada i amb urgència des de les administracions.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET