ESGLÉSIA CATALUNYA 
Els bisbes catalans, en defensa de l’escola concertada
Els prelats demanen que la Conselleria d’Educació reconsideri la decisió de no renovar el concert educatiu a les escoles amb educació diferenciada
Carme Munté Margalef 28/05/2020

El dimarts 26 de maig els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense, en una nova reunió telemàtica, han expressat el desig que sigui respectada la llibertat d’educació i el dret dels pares a triar el centre educatiu per als seus fills i filles. Tal com explica el comunicat posterior a la reunió, els bisbes han defensat que es consideri l’escola concertada com a part del servei educatiu a Catalunya, tal com indica la Llei d’Educació de Catalunya LEC (2009). En aquest sentit, “veuen amb preocupació la recent decisió de la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya de no renovar el concert a les escoles amb educació diferenciada i demanen que es reconsideri aquesta decisió”.

Així mateix, d’acord amb les indicacions de la Comissió Executiva de la CEE, els bisbes han anunciat que se celebrarà a les catedrals de les deu diòcesis amb seu a Catalunya una eucaristia per les víctimes del Covid-19, i alhora per homenatjar la gent gran i agrair el treball de tantes persones per poder superar aquesta pandèmia. A cada diòcesi s’anunciarà oportunament la data concreta i l’hora. 


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET