Ciris al Camí de l’Ave Maria de la basílica de Montserrat
EDITORIAL 
Demanar no ofèn
Redacció 07/07/2020

La crisi econòmica derivada de la pandèmia afecta i afectarà també l’Església. No és cap secret que la mitjana d’edat dels feligresos habituals de les nostres parròquies i comunitats és alta. Tot i la reobertura del culte, moltes persones grans temen encara sortir de casa i anar a l’església i s’estimen més seguir les celebracions per mitjà de la televisió i la ràdio. I això, naturalment s’ha notat en les col·lectes. Les diòcesis en són conscients i estan fent un sobreesforç per cercar recursos. Hi dediquem el Primer Pla d’aquest número, amb entrevistes a diversos ecònoms diocesans.

La Conferència Episcopal Espanyola —que presideix el cardenal Joan Josep Omella— ha tingut la iniciativa d’obrir el portal www.donoamiiglesia.es. D’una manera senzilla i testimonial, es facilita el camí perquè els fidels que ho desitgin pugin fer arribar els donatius a la seva parròquia, a la diòcesi, o a la mateixa CEE. A més, es pot fer la donació per telèfon, trucant al 910 503 406, de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 i de 17 a 19 h.

Demanar no ofèn. El que cal és saber demanar. I, sobretot, si es demana per a una finalitat noble. Al web citat es posa en relleu la vessant de celebració, educativa, pastoral, cultural, educativa i evangelitzadora de l’Església, amb testimonis concrets en cadascun dels àmbits. És una manera de prendre consciència de la tasca que fa habitualment la comunitat creient i que ha continuat fent en aquests mesos d’excepció per mitigar la pobresa. També, en aquest temps, han estat palesos gestos de germanor i de solidaritat insospitats.

L’aportació econòmica, encara que sembli petita, és gran als ulls del Senyor. Recordem que Jesús a l’Evangeli lloa l’aportació d’una pobra vídua (Lc 21,1-4), modesta en quantitat, immensa en qualitat. Quants preveres i responsables de comunitat es troben, sovint, amb gestos igualment abnegats, potser pràcticament anònims, semblants als d’aquella pobra vídua que arriben al cor.

Aquestes aportacions, sorgides del poble senzill, ens han de fer a tots encara més responsables i corresponsables en el compliment fidel de la nostra missió.

 

CATALUNYA CRISTIANA i RÀDIO ESTEL continuen amb la seva tasca de transmetre la bona nova de l’Evangeli, però els ingressos han migrat molt a causa de la pandèmia. Per això us demanem una vegada més la vostra col·laboració generosa: ES96 2100 3013 2022 0039 1741.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET