La imatge del Crist ha quedat pràcticament destruïda
VATICÀ 
Pregària i proximitat del Papa amb el poble nicaragüenc
El cardenal Brenes convoca un acte de desgreuge després de l’atac contra la catedral
AICA 03/08/2020

“Estimats germans nicaragüencs, us soc proper i reso per vosaltres.” Són les paraules del papa Francesc després del res de l’Àngelus del diumenge 2 d’agost, per mostrar la seva proximitat davant l’atac contra la catedral de Managua.

“Penso en el poble de Nicaragua, que pateix per l’atemptat a la catedral on ha quedat molt malmesa, gairebé destruïda, la imatge molt venerada del Crist que ha acompanyat i sostingut durant els segles la vida del poble fidel”, deia Francesc.

El 31 de juliol una persona va entrar a una de les capelles de la catedral de Managua i va llençar un còctel molotov, fet que va provocar un incendi i va destruir el sagrari i la imatge de la Sang de Crist, cosa que ha estat qualificada d’“acte de terrorisme” pel cardenal nicaragüenc Leopoldo Brenes.

En un comunicat de l’arxidiòcesi de Managua s’assegura que és “un acte de profanació totalment condemnable, per la qual cosa hem de romandre en pregària constant per derrotar les forces malignes”.

Per això el cardenal Brenes, arquebisbe de Managua, va convocar diumenge 2 d’agost a un dia “de pregària, silenci, plor i súplica per l’ultratge, irrespecte, sacrilegi i profanació a Jesús en la seva presència real del Santíssim Sagrament i davant la imatge de la Sang de Crist, destruïda i calcinada, i mirant la creu que roman dempeus, aferrar-nos-hi i clamar com ho va fer Jesús des del Calvari”.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET