Un dels casals de la Fundació Pere Tarrés a la Zona Franca de Barcelona.
SOCIETAT Foto: Fundació Pere Tarrés
Comencen els casals de la Pere Tarrés per a 450 infants en situació de vulnerabilitat social
S’emmarquen en la campanya solidària “Cap infant sense colònies”
Redacció 04/08/2020

Ja han arrencat els 11 casals d’estiu que cada any promou la Fundació Pere Tarrés adreçats a infants i joves en situació de vulnerabilitat social a les localitats de Barcelona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Ripollet, Sabadell, Tarragona i Palma. Fins al 28 d’agost més de 450 infants i joves participaran en aquests casals d’estiu, que s’emmarquen en la campanya solidària Ajuda’ls a créixer-Cap infant sense colònies, que té l’objectiu d’ajudar famílies en situació de risc social a finançar les activitats de lleure aquest estiu.

Aquests casals són la continuació de l’acció preventiva que els centres socioeducatius, els centres d’esplai i altres dispositius realitzen durant el curs escolar i pretén ser un enllaç amb les activitats que tornaran a iniciar el curs vinent. Enguany els casals tenen com a centre d’interès els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Els casals tenen com a objectiu  que també les famílies en situació més vulnerable puguin gaudir d’un estiu de lleure, davant la constatació que les activitats de lleure educatiu com casals o colònies creen oportunitats educatives i generen equitat social per als infants i joves en risc social.

Aquest estiu la Fundació Pere Tarrés pretén becar, gràcies al suport de diverses administracions i de donatius de particulars i empreses, més de 3.000 infants i joves. Les inscripcions per sol·licitar aquestes beques encara no s’han tancat, i donat el retard que s’està donant aquest any en la inscripció a les activitats d’estiu, està previst que aquesta xifra augmenti abans d’acabar l’agost.

Els casals es desenvolupen seguint la normativa i les recomanacions establertes per les autoritats sanitàries davant el Covid-19. Per això, tot i que el lleure continua sent el gran protagonista, la seguretat de les activitats ocupa un paper rellevant aquest any. La Fundació Pere Tarrés ha adaptat totes les seves activitats i instal·lacions als protocols i normatives decretats per les autoritats sanitàries.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET