Un moment del funeral.
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Lluís Closa
Solsona acomiada el bisbe Casaldàliga
La catedral acull la missa funeral per un “veritable profeta”
Rosa M. Jané Chueca 13/08/2020

La diòcesi de Solsona ha acomiadat el bisbe emèrit de Sao Félix do Araguaia, Pere Casaldàliga, amb una missa funeral presidida pel bisbe Xavier Novell. En la celebració hi eren presents les nebodes del bisbe Pere, que han portat les ofrenes del pa i del vi.

El calze i la patena que s’han emprat són un obsequi del bisbe Casaldàliga a un capellà de la diòcesi de Solsona, Mn. Antoni Guixé, que ha estat l’encarregat de fer l’homilia en la missa funeral.

Mons. Novell ha qualificat Casaldàliga com un “home d’una radicalitat que a tots ens interpel·lava” i que l’ha dut a una vida “lluminosa, testimonial, arriscada, valenta, audaç, misericordiosa...”.

Segons el bisbe de Solsona, la pèrdua de Pere Casaldàliga suposa “prendre consciència que una pàgina molt significativa de la vida missionera sorgida de la nostra terra ha passat”.

De la seva banda, Mn. Guixé, que coneixia el bisbe Casaldàliga arran d’un estiu que va passar amb ell al Brasil, ha destacat que “era un profeta, perquè el contingut del missatge del profeta és en gran part denúncia, el que genera situacions d’oposició i de persecució. La seva vida ha estat posada a preu moltes vegades”.

Dissabte 15 d’agost, a la parròquia de Balsareny, hi ha haurà una altra missa funeral a les 19.30.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET