ESGLÉSIA MÓN 
Asia Bibi demana canviar la llei de la blasfèmia al Pakistan
Entrevista en exclusiva de la fundació Ajuda a l’Església Necessitada
ACN 09/09/2020

Asia Bibi, la cristiana pakistanesa símbol del patiment provocat per la persecució anticristiana en el món que va passar gairebé deu anys a la presó, ha concedit una entrevista en exclusiva a la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada (ACN) en la qual manté la defensa les minories i reitera la posició a favor de canviar la llei de la blasfèmia al Pakistan per evitar els abusos que afecten especialment les minories religioses.

“Avui dia”, explica Bibi, “hi ha alguns grups que abusen de les lleis que existeixen, per la qual cosa faig una crida al primer ministre del Pakistan, tenint en compte especialment les víctimes de les lleis sobre blasfèmia i les nenes que han estat convertides a la força, per salvaguardar i protegir les minories que també són ciutadans pakistanesos. Jo vaig patir terriblement i vaig viure moltes dificultats, però ara soc lliure i espero que aquestes lleis es puguin canviar de tal manera que s’eviti qualsevol abús”.

Segons l’Informe per a la Llibertat Religiosa publicat per ACN, les anomenades “lleis de la blasfèmia”, incorporades el 1986 al Codi Penal del Pakistan, limiten enormement la llibertat de religió i d’expressió. La profanació de l’Alcorà i insultar Mahoma són delictes punibles amb cadena perpètua i pena de mort respectivament. En la vida quotidiana aquestes lleis es fan servir amb freqüència com a mitjà per perseguir les minories religioses.

Des de la seva residència actual al Canadà, Asia Bibi recorda el drama de nombroses menors d’edat pakistaneses segrestadesconvertides i obligades a contraure matrimoni a la força. Durant l’entrevista, publicada al canal de Youtube d’ACN Itàlia, aquesta dona es refereix al papa Francesc: “Agraeixo al Sant Pare Francesc i al papa Benet que intercedissin per mi, agraeixo a ACN i també a molts altres que han pregat per mi. Tinc un desig profund de visitar Roma i, si és possible, de trobar-me amb el Sant Pare. Prego pel papa Francesc que ens dona suport en la fe.”


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET