ESGLÉSIA MÓN 
Sant’Egidio demana acollir els sol·licitants d’asil de Lesbos
La comunitat vol que Europa faci un acte de responsabilitat col·lectiva
Redacció 10/09/2020

La Comunitat de Sant’Egidio fa una crida a tots els països de la Unió Europea per tal que acullin de manera urgent els refugiats que ho han perdut tot a causa de l’incendi del camp de Mória.

Es tracta de sol·licitants d’asil que fa mesos, alguns, anys, que viuen en condicions d’extrema precarietat després d’haver fet viatges llargs i perillosos per fugir de guerres o de situacions insuportables, en gran part provinents de l’Afganistan.

Són majoritàriament famílies que, en total, sumen unes 13 mil persones, amb un percentatge de menors del 40%. Europa, si segueix estant a l’alçada de la seva tradició de civilització i d’humanitat, ha d’ocupar-se’n amb un acte de responsabilitat col·lectiva, expliquen des de Sant’Egidio.

Joves i adults de diversos països europeus que aquest estiu han passat unes “vacances alternatives” per ajudar els refugiats (amb punts de restauració, animació infantil i classes d'anglès per als adolescents) donen fe de la seva set de dignitat i de futur.

Sant’Egidio també té experiència en històries d’integració d’aquells als quals han acompanyat fins a Europa amb el corredor humanitari que va obrir l’abril de 2016 el papa Francesc, quan, de tornada de la seva visita a Lesbos, va dur alguns refugiats a l'avió.

Mentrestant, per fer front a l’emergència d'aquests moments, la Comunitat de Sant’Egidio demana que els refugiats siguin traslladats de manera urgent a camps en condicions, amb serveis, a terra ferma, per evitar nous drames fruit de la desesperació. També cal que les associacions presents a l’illa tinguin lliure accés per dur ajuda immediata als refugiats.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET