El bisbe Josep-Àngel Saiz ha recordat la gran feina de Núria Gispert en situacions difícils
ESGLÉSIA CATALUNYA 
"Núria Gispert tenia proximitat, humanitat i amor a l'Església"
El bisbe de Terrassa, Josep-Àngel Saiz, que la va tractar molt quan era directora de Càritas Barcelona, destaca "la seva espiritualitat"
@IgnasiMiranda 18/09/2020

El bisbe de Terrassa, Josep-Àngel Saiz, ha definit aquest divendres la figura de Núria Gispert com la d'una dona "amb una espiritualitat profunda, de pregària, dins una opció cristiana i ciutadana molt fonamentada en Jesucrist i en l'evangeli, tot combinat amb un compromís amb els més pobres". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, ha afegit que tenia "una gran humanitat i era molt propera i molt agradable de tracte, fruit també del seu amor profund a l'Església, des d'uns fonaments sòlids a la diòcesi". En un altre moment, el prelat ha comentat que "Núria Gispert s'entenia molt bé i connectava amb el cardenal Ricard Maria Carles, perquè tots dos tenien discreció".

D'altra banda, Saiz ha recordat "un episodi molt significatiu, a principis del 2001, quan un nombrós grup d'immigrants es va tancar en 10 esglésies de Barcelona, sobretot a Santa Maria del Pi, amb uns 300, i Sant Agustí". Ha explicat igualment que "va ser un moment complicadíssim que va agafar tothom per sorpresa a l'Arquebisbat, fet que va obligar a crear un equip de seguiment on hi havia Núria Gispert, el prevere Tano Casacuberta, el rector del Pi Josep Vidal Aunós i el delegat de Mitjans de Comunicació Jordi Piquer", amb el mateix bisbe Josep-Àngel, aleshores secretari general i canceller. A més, l'actual titular de la diòcesi de Terrassa ha comentat que "tots visitaven les esglésies amb Núria Gispert, que va donar continuïtat a la feina després del tancament, que va acabar bé i es va resoldre bé, amb la regularització de molts dels migrants". En síntesi, Saiz ha conclòs "aquest episodi va ser molt significatiu del tarannà proper de Núria Gispert".

Finalment, Josep-Àngel Saiz s'ha referit breument a la visita de la nova cúpula de la Conferència Episcopal Espanyola, presidida pel cardenal Joan Josep Omella, al Papa Francesc aquest dissabte. "Els encomanem i ho faran molt bé", ha assegurat. A més, a l'inici de l'entrevista, el bisbe ha explicat que acaba de donar inici a un nou curs pastoral, després dels nomenaments i diverses preses de possessió.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 18 de setembre.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET