Joan-Josep Omella ha qualificat de molt positiva la trobada d'aquest dissabte amb el Sant Pare
PAPA FRANCESC 
El Papa diu als bisbes espanyols que estudiarà la visita a Manresa
Després de la trobada amb la cúpula de l'Episcopat, el cardenal Omella assegura que "li han insistit que vingui a Catalunya i a Galícia"
@IgnasiMiranda 20/09/2020

El Papa ha rebut aquest dissabte al Vaticà el cardenal Joan-Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Carlos Osoro, arquebisbe de Madrid i vicepresident de l'organisme, i Luis Argüello, secretari general i portaveu. En aquesta trobada, habitual quan es renova la cúpula de l'Episcopat, Francesc va escoltar una nova petició per visitar l'any vinent Manresa, coincidint amb l'Any Ignasià, i Santiago de Compostel·la, per l'Any Jacobeu 2021. Omella ha explicat que els tres prelats "han insitit en la petició al pontífex perquè vingui" per les dues commemoracions. "El Sant Pare somreia perquè sí que li agradaria molt tornar a Espanya, sobretot perquè no coneix Manresa, i un jesuïta se sent cridat a aquest lloc", ha assegurat el purpurat. Igualment el president de la Conferència Episcopal ha afegit que el Sant Pare els ha respost que "s'estudiarà aquesta visita, alhora que es veurà com evoluciona la pandèmia i la salut del mateix Papa, que discerneix molt totes les coses, i així hem quedat". Finalment ha dit: "Tant de bo pugui venir!".

D'altra banda, el cardenal Omella ha comentat que Francesc "s'ha interessat per Espanya, reiterant la seva crida a anar endavant mentre segueix de prop el dolor de tanta gent afectada pel Covid, amb les conseqüències per al treball i per a l'escola, particularment per als pares, i també ha mostrat preocupació per la immigració, l'acollida a les persones en un país de gran sensibilitat, i ha demanat que no siguem insolidaris amb els immigrants, com tampoc amb els malalts i els treballadors". A més, l'arquebisbe de Barcelona ha explicat que "el Papa ha animat els catòlics a seguir avançant en l'evangelització perquè l'Església, des del respecte a persones d'altres religions, segueixi anunciant Jesucrist, salvador del món, amb goig i esperança".

En un altre moment de la valoració i acompanyat pel cardenal Osoro i pel bisbe Argüello, el cardenal Omella ha assegurat que "el tema de la vida, no només la del refugiat sinó en general la que va des del nen en el si de la mare fins que mor, preocupa molt el Papa". Referint-se més concretament a la possibilitat que es legalitzi l'eutanàsia a Espanya, ha dit que "això no és només morir o no morir dignament, sinó l'acompanyament en el dolor, amb professionals i familiars, perquè les persones desitgen viure quan veuen frenat el dolor i quan capten una espiritualitat des del missatge que la mort no és el final".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET