ACCIÓ SOCIAL 
Demanda d’un pla específic per a la recuperació socioeconòmica del Penedès
Els arxiprestos del Penedès i el Garraf demanen que es prioritzi el foment de l’ocupació laboral
Redacció 28/09/2020

La fàbrica de Saint-Gobain de l’Arboç ha anunciat que aplicarà un expedient de regulació d’ocupació a la divisió de Glass, que inicialment afecta els seus 122 treballadors. És un nou capítol trist de la greu crisi econòmica que afecta les comarques del Penedès (Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf). Davant d’aquesta realitat, els quatre arxiprestos de la zona han fet pública una nota en què demanen “un pla específic amb els recursos econòmics per a la recuperació socioeconòmica del Penedès que prioritzi el foment de l’ocupació laboral en tots els municipis, així com també la millora de les inversions sanitàries i les infraestructures”.

La nota està subscrita per Mn. Xavier Aymerich, arxiprest de Vilafranca del Penedès; Mn. Carles Catasús, arxiprest de l’Anoia; Mn. Josep Pausas, arxiprest del Garraf, i Mn. Norbert Miracle, arxiprest del Baix Penedès.

En la nota, els arxiprestos recorden que “a les comarques del Penedès el tancament d’empreses s’està aguditzant aquestes darreres setmanes, un fet greu que s’afegeix a la caiguda espectacular del turisme a causa de la pandèmia, la crisi del petit comerç i també als problemes crònics que pateix la pagesia del Penedès, i que provoca una dramàtica pèrdua de llocs de treball i un gran dany social”.

A la nota, els quatre arxiprestos demanen que “tothom, en la mesura de les seves responsabilitats, s’esforci per crear llocs de treball dignes i veritablement útils per a la societat en bé de les famílies de les nostres comarques”.

 


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET