ESGLÉSIA CATALUNYA 
La diòcesi de Terrassa ordena tres sacerdots
Mons. Josep Àngel Saiz els convida a ser pastors fidels de les ovelles
Eduard Brufau 19/10/2020

Més que mai en aquest temps d’incertesa, l’Església necessita pastors que tinguin cura de les ovelles. Per això és una bona notícia que el diumenge 18 d’octubre passat tres diaques fossin ordenats sacerdots a la catedral del Sant Esperit de Terrassa: Mn. Enric Catalán, Mn. Gustavo Lezama i Mn. Jean Damascène Rutayisire. Un quart diaca, Mn. Àlex Serra, que havia de ser ordenat en aquesta mateixa cerimònia, haurà de rebre el ministeri d’aquí unes setmanes perquè ell i el seu entorn es trobaven en quarantena a causa de la pandèmia.

La seu de la diòcesi de Terrassa, amb un aforament reduït i respectant totes les mesures de seguretat, es va omplir de familiars i amics dels nous ordenats. La cerimònia va ser presidida per Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, i concelebrada per desenes de capellans. El prelat egarenc va felicitar els nous sacerdots i els va recordar que amb el ministeri que rebien es feien servidors del poble de Déu. Així mateix els va convidar a exercir el ministeri amb humilitat i alhora amb fermesa, bevent sempre de l’amor misericordiós de Crist. L’ordenació va tenir un regust especial a causa de la proximitat de la festa de la patrona del bisbat, la Mare de Déu de la Salut, que celebrava just l’endemà mateix. L’aforament limitat, a més, va atorgar a la cerimònia, sense treure-li gens solemnitat, un caire més sobri i íntim, de profunda amistat espiritual.

Els tres nous sacerdots iniciaran el seu ministeri administrant els sagraments a les parròquies on ja estaven adscrits com a diaques fins ara: Mn. Enric Catalán a Sant Roc de Sabadell, Mn. Gustavo Lezama a la Mare de Déu del Roser de Cerdanyola i Mn. Jean Damascène Rutayisire a Santa Maria de Montcada.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET