ESGLÉSIA CATALUNYA 
El Tapís de la Creació recupera el protagonisme
El Tresor de la Catedral de Girona remodelarà el seu espai museístic amb l'objectiu de potenciar les obres d'art més eminents
Redacció 22/10/2020

Amb l'objectiu de potenciar les principals obres d'art del Tresor, el Capítol de la Catedral de Girona ha anunciat que durà a terme una reordenació total del seu espai museístic, que un cop acabades les obres proposarà als visitants un recorregut cronològic a través d'objectes artístics de la catedral romànica i gòtica.

Aquesta reestructuració suposarà, entre d'altres, la dedicació d'una sala més adequada per al Tapís de la Creació, que fins ara estava situat en un espai que impedia les visites en grup nombrós i que, com indica el registre de les audioguies, feia que fos un dels punts menys escoltats. A més, també està prevista la remodelació dels magatzems de l'edifici oest del claustre, que es convertiran en dipòsits dels objectes patrimonials no exposats.

Com ha explicat el mateix Capítol de la Catedral, el cost de les obres és d'1.600.000 euros aproximadament. D'aquesta quantitat, el 50% l'aportaran les administracions (uns 600.000 euros, la Generalitat de Catalunya; uns 100.000 euros, el Ministeri de Cultura, i uns 150.000 euros, la resta d'administracions), i l'altre 50% l'assumirà la catedral. El projecte formava part inicialment d'una de les convocatòries del fons europeu FEDER, que es va suspendre davant l'emergència sanitària a causa del Covid-19.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET