Dos anys després, la Santa Seu i la Xina mantenen els ponts per una Església de comunió al gegant asiàtic
PAPA FRANCESC 
Renovat per dos anys l'acord provisional Santa Seu-Xina
En un comunicat, el Vaticà destaca que "l'inici ha estat positiu gràcies a la bona comunicació i la col·laboració entre les parts"
@IgnasiMiranda 22/10/2020

L'Acord Provisional entre la Santa Seu i la Xina sobre la designació dels bisbes s'ha prorrogat "per dos anys més". Ho ha anunciat aquest dijous un comunicat difós per l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, coincidint amb el dia en què havia d'expirar: "Considerant que l'inici de l'aplicació d'aquest acord,  de valor eclesial i pastoral fonamental - ha estat positiu, gràcies a la bona comunicació i col·laboració entre les parts en la matèria acordada, es proposa continuar el diàleg obert i constructiu per a promoure la vida de l'Església catòlica i el bé de el Poble xinès". El comunicat va acompanyat per un llarg article publicat pel diari L'Osservatore Romano, en el qual s'expliquen les raons d'aquesta elecció. "Les dues parts han avaluat diversos aspectes de la seva aplicació i han acordat, mitjançant l'intercanvi oficial de notes verbals, prorrogar la seva validesa per dos anys més, fins al 22 d'octubre de 2022".

L'objectiu principal de l'Acord "és donar suport a la proclamació de l'Evangeli i promoure-la" a la Xina, "tot reconstituint la unitat plena i visible de l'Església". La qüestió del nomenament dels bisbes i la unitat de l'episcopat amb el successor de Pere, segons aquesta renovada entesa, "és de vital importància per a la vida de l'Església, tant a nivell local com universal". Precisament aquest element "va inspirar les negociacions i va servir de referència en la redacció del text de l'Acord", per assegurar "a poc a poc tant la unitat de la fe i de la comunió entre els bisbes com el ple servei a favor de la comunitat catòlica a la Xina". El pacte estableix que, "ja avui per primera vegada en moltes dècades, tots els bisbes de la Xina estan en comunió amb el bisbe de Roma i, gràcies a l'aplicació de l'Acord, no hi haurà més ordenacions il·legítimes".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET