El Sant Pare, durant el discurs que va pronunciar davant el Parlament Europeu a finals de l'any 2014
PAPA FRANCESC 
El Papa demana que Europa "sigui solidària, generosa i acollidora"
En una carta pels 40 anys de la Comissió dels Episcopats de la Unió Europea, Francesc reivindica "la caritat que derrota la indiferència"
@IgnasiMiranda 27/10/2020

S'ha fet pública aquest dimarts una carta del Papa adreçada al cardenal secretari d'Estat amb motiu del 40è aniversari de la Comissió dels Episcopats de la Unió Europea, el 50è de les relacions diplomàtiques entre la Santa Seu i la Unió Europea i també els 50 anys de la presència de la Santa Seu com a Observador Permanent davant del Consell d'Europa. El pontífex comparteix algunes reflexions sobre el futur del continentt. Comenta que "Europa ha de donar encara molt al món". Sobre el paper de l'Església, el Sant Pare afirma que es fa més rellevant encara en el context de la pandèmia que estem passant. Igualment recorda que "el projecte europeu sorgeix com una voluntat d’acabar amb les divisions del passat, ja que neix de la consciència que, junts i units, som més forts". En la mateixa línia, apunta que "la unitat és superior al conflicte i la solidaritat pot ser una manera de fer la història, un àmbit vivent on els conflictes, les tensions i els qui són contraris poden arribar a una unitat pluriforme que engendra nova vida".

El bisbe de Roma diu que somia amb una Europa "que sigui una família i una comunitat". Francesc també expressa el seu desig que sigui "solidària i generosa, un lloc acollidor i hospitalari" on "la caritat derroti qualsevol forma d'indiferència i egoisme". En un altre fragment de la missiva, es refereix a una "solidaritat intel·ligent" que no es limiti només a assistir les necessitats fonamentals en casos puntuals. El Papa reivindica finalment "una Europa sanament laica, on Déu i el Cèsar siguin diferents però no pas contraposats, una terra oberta a la transcendència on el qui és creient sigui lliure de professar públicament la fe i proposar el seu punt de vista a la societat". En sintonia amb aquests aniversaris, s'havia programat, per a aquests propers tres dies (entre dimecres i divendres), una visita del cardenal Parolin a Brussel·les, però es va haver d’anul·lar a causa de l'empitjorament de l'emergència sanitària. S'espera que les reunions amb les autoritats de la Unió Europea i els membres de la COMECE puguin tenir lloc mitjançant connexió telemàtica.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET